Bújj egy történelmi személyiség bőrébe

FRISSÍTÉS: Meghosszabbították a Problema Solvenda Romania verseny jelentkezési határidejét.
Hirdetés

FRISSÍTÉS: Meghosszabbították hét nappal a Problema Solvenda Romania verseny jelentkezési határidejét.

A Case Solvers és a Mathias Corvinus Collegium által rendezett Problema Solvenda Romania versenyre középiskolások jelentkezését várják. A problémamegoldó- és történelemverseny internetes felületen zajlik 2017 február-márciusában, és fő célja újragondolni a történelmet, kiaknázni a „mi lett volna, ha” típusú szcenáriókat és megteremteni egy alternatív múltat – fogalmaz a szervezők közleménye.

A verseny lényege, hogy a résztvevők egy történelmi szerepjáték forgatókönyvét kapják meg: valamely híres történelmi személyiség (vagy annak tanácsadója) bőrébe bújhatnak három nap erejéig, és különböző elemzési, stratégiai módszereket használva „átalakíthatják” a múltat.

Figyelem! Az érdeklődő diákok 2017. március 5-ig regisztrálhatják háromfős csapatukat a www.problemasolvenda.com/ro/hu linken, a Jelentkezés menüpontra kattintva. A verseny döntőjét április 8-án, Kolozsváron rendezik. A főnyeremény egy hétvége Budapesten.

A közlemény szerint a verseny három részből áll:

1. a Problema Solvenda Romania honlapján elérhető online tréning segítségével a diákok rövid videókból és prezentációs anyagokból sajátíthatják el a problémamegoldás alapjait.

Hirdetés

2. Ezután következik a selejtező, amelyen a tréninganyagok alapján a résztvevő csapatok online tesztet töltenek ki. A 15 legjobb eredményt elérő csapat jut a következő fordulóba.

3. Az online fordulóból a döntőbe bejutott legjobb csapatok a módszertani alapokat felhasználva történelmi esettanulmányt oldanak meg. Erre 72 óra áll rendelkezésükre, amelynek végén megoldásukat egy szakmai zsűrinek prezentálják.

Aki tehát részt szeretne venni, van még hét napja a jelentkezésre – és ha jól belegondolunk, lenne amit változtatni a történelmen…

Hirdetés