Kitart az összeesküvés-elmélet mellett Dragnea

A PSD elnöke azt gyanítja, hogy a kormányellenes tüntetéseket külföldi multik finanszírozzák.
Hirdetés

Továbbra is keményen hajtja az összeesküvlselmélet-rollert a Szociáldemokrata Párt (PSD) a kormányellenes tüntetések kapcsán: a nagyobbik kormánypárt elnöke, Liviu Dragnea még mindig azzal próbálja lejáratni a tüntetőket, hogy külső erők állnak mögöttük.

Dragnea a PSD udvari csatornájának számító România Tv-nek nyilatkozva vasárnap este elmondta, arra vár, hogy Adrian Ţuţuianu, a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) működését felügyelő parlamenti bizottság elnöke adatokkal szolgáljon arról, van-e közük multinacionális vállalatoknak a kormányellenes tüntetésekhez.

Dragnea emlékeztetett, hogy Steven van Groningen, a Raiffeisen Bank romániai leányintézményének igazgatója is részt vett az egyik tüntetésen. „Különösnek tartom, hogy egy külföldi tőkével működő bank vezetője a kormány ellen tüntet. Mindenféle híresztelést hallottam a televíziókban arról, hogy multinacionális, de akár hazai cégek is fizették, bátorították, sőt biztatták alkalmazottaikat, hogy vegyenek részt  megmozdulásokon” – mondta Dragnea. Arra a kérdésre, hogy a híreszteléseken túlmenően rendelkezik-e érdemi információval is erre nézvést, kijelentette: várja a SRI-bizottság elnökétől az információkat.

Steven van Groningen a PSD-s vádakra reagálva korábban közölte: a tüntetésen való részvétel személyes döntés eredménye volt, és a banki vezetői tisztséghez képest mindenek előtt apa, akit érdekel a gyerekei jövője, illetve azon országé, amelyben él.

Hirdetés