Háromszéken is dúl a harc a korrupció ellen

A jogsibotrány vádlottjai dúsítják a DNA megyei statisztikáját.
Hirdetés
Tavaly 48 korrupciós ügyben indított kivizsgálást a Kovászna Megyei Korrupcióellenes Igazgatóság (DGA), ezekben 228 személyt gyanúsítottak különböző korrupciós bűncselekményekkel, köztük a belügyminisztérium 40 alkalmazottját. 
 
George Florin Alexandru biztos, az igazgatóság vezetője, hétfői sajtóértekezletén kifejtette: a 48 ügyből eddig 13-ban, összesen 158 személy ellen emeltek vádat. Ezek közé tartozik a Kovászna Megyei Gépjárművezetői Engedélyeket Kibocsátó és Járműbejegyzési Közszolgálat három, vesztegetés elfogadásával vádolt alkalmazottja is. 
 
George Alexandru elmondta: tavaly a bevándorlási iroda négy alkalmazottja önmagát jelentette fel, miután megpróbálták őket megvesztegetni, hogy tekintsenek el bizonyos kihágásoktól, ezekben az esetekben rajtaütést szerveztek és el is fogták a vesztegetőket. 
 
Az igazgatóság tavaly mintegy 50 tájékoztató jellegű előadást tartott a belügyminisztérium Kovászna megyei állományának, amelyen 556 alkalmazott vett részt, köztük 119 vezető. Ugyanakkor a város középiskoláiban is felvilágosító kampányt tartottak a korrupcióról és ezt idén is folytatják.

Hirdetés