Ön magyar ember? Módosítsa az RMDSZ programját!

Legalábbis tehet javaslatokat, na.
Hirdetés

Az RMDSZ nyilvános konzultációt kezdeményez saját alapszabályának és programjának módosítására – jelentette be csütörtökön Porcsalmi Bálint ügyvezető elnök.

Az RMDSZ május 13-án tartja kongresszusát, ahol a két alapdokumentumot módosítják. A következő egy hónapban, azaz március 17-éig várják a civil szervezetek, a pedagógusszövetség, a történelmi magyar egyházak, RMDSZ-tagok, de főként a magyar emberek javaslatait, hogy „maguk is alakítsanak azon az úton, amelyen a következő két évben haladnia kell a Szövetségnek” – mondta.

Az RMDSZ legutóbb 2014 őszén, a választási kampány küszöbén, a Székelyföld autonómiastatútuma kapcsán hirdetett közvitát, de a kezdeményezés leállt, mivel a tervezetet utólag jegelték.

Porcsalmi szerint az RMDSZ idei kongresszusának a tétje stratégiai irányt mutatni a következő két esztendőre, valamint számot adni arról, hogy mit sikerült megvalósítani a parlamenti választást követő időszakban.

Az erdélyi magyar közösség érdekeit csakis akkor lehet eredményesen és hitelesen képviselni, ha a Szövetség bátran politizál, ha őszintén beszél azokról a problémákról, amelyekkel szembe kell nézni az elkövetkező években – mondta az ügyvezető elnök.

Az alapszabályzat- és programmódosító javaslatokat a kongresszus@rmdsz.ro e-mail címre várják március 17-ig. A Szövetség alapszabálya és programja megtalálható az RMDSZ honlapján.

Hirdetés