Bölcs(i) tervek
MTímea
2017. február 15. szerda, 20:10
Az oktatási miniszter mai sajtótájékoztatóján ötszáz új bölcsőde és napközi építését ígérte.

500 bölcsőde és napközi építését kezdi el idén a minisztérium – nyilatkozta szerdán Pavel Năstase, oktatásügyi miniszter, aki hozzátette: ezek az összegek szerepelnek az állami költségvetésben.

„A beruházásokkal kapcsolatban a kormányprogram 2500 oktatási intézmény – új bölcsődék és napközik – építését irányozza elő. A költségvetésbe belefoglaltuk a már elkezdett építkezések befejezéséhez szükséges összegeket is” – tájékoztatott a miniszter. Pavel Năstase szerint 30 egyetemi bentlakás építési munkálataihoz is hozzálátnak, amelyeknek már elkészült a tanulmány.

„Ezeket a befektetéseket a regionális fejlesztési és közigazgatási minisztérium fogja finanszírozni és a tanügy-minisztérium lesz a haszonélvezője” – tette hozzá a tanügyminiszter.

A tárcavezető több olyan intézkedést is említett, amely az oktatás szintjének növelését hivatott szolgálni: a tanügyben dolgozók bérének 15%-os emelése, az egyetemi ösztöndíjak 81-ről 200 lejre való növelése, az ingyenes vasúti közlekedés az egyetemisták számára, a tej és kifli program vagy az 50 iskolában elindított meleg ebéd program. 

comments powered by Disqus
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.
De lehet, hogy nem is baki? Lehet, hogy Viorica maszkja alatt Liviu Dragnea rejtőzik? De akkor… ki ül a dutyiban a Vezér maszkja alatt?
Mert egy amerikai kampányfotó igazán jól mutat a jelöltek vécéjében, izé, cévéjében. Na de ki marad itthon, a mioritikus politikai latrinában?
A megrendült takarítónő hirtelen azt sem tudta eldönteni, a terrorelhárítást, Chuck Norrist vagy a szellemirtókat hívják rá az Apokalipszis három ifjú lovasára, akik annyira idegesek lettek egy zenélős játéktól, hogy szanaszét verték a komplett iskolát. ¯\_(ツ)_/¯
Mintha folyton ugyanaz a film menne az összes romániai moziban. Lepereg, aztán kezdődik újra. És a megalázott figurák mi vagyunk. Meg a gyermekeink.
Több tíz páciens is érintett lehet, állítja az elmekórház igazgatója.
Elkezdték panziókkal, hotelekkel, úszómedencékkel és hétvégi házakkal megtölteni a Bucsecs-hegység eddig érintetlen vidékét.
A romániai (felső)oktatási rendszert dilettánsok, bunkók és pártkliensek tették olyanná, amilyen. De azért van megoldás, Daniel David kolozsvári professzor szerint.
Nincs mit csodálkozni azon, hogy a betegek hozzátartozói arra kényszerülnek, a Facebookon toborozzanak véradományt.
Pár bet elkall dott, de azért eg szen sz p munka.
Szögezzük le, ennek semmi köze a PSD-hez, még ha megtévesztő is az új EU-s irányelv neve.