Traian Băsescu: a kormánynak mennie kell

A volt államfő szerint Sorin Grindeanu neve lejáratódott külföldön.
Hirdetés

Egyetért a Győzelem (Victoria) téren tüntetőkkel, akik a Grindeanu-kormány lemondását követelik, de egyetért az ellentüntetőkkel is, akik szerint a választások eredményeit tiszteletben kell tartani és a Szociáldemokrata Pártnak (PSD) kormányon kell maradnia – nyilatkozta vasárnap a Népi Mozgalom Párt (PMP) elnöke, Traian Băsescu.

„A kormánynak mennie kell (…) Amíg a nyugati kancelláriákban Grindeanu miniszterelnök jelenik meg, addig ennek a kormánynak problémái lesznek. A PSD-nek nagyon gyorsan egy új kormányfőt kellene kineveznie és egy új kormányt felállítania” –  nyilatkozta Traian Băsescu a közszolgálati televízió egyes csatornáján.

A volt államelnök nem ért egyet azonban a tüntetők azon kérésével, hogy ne nyúljanak a büntető törvénykönyvhöz. Szerinte kötelességük javítani a Btk. cikkelyeit, amelyek nem egyértelműek és ezáltal csökkentik a gyanúsítottak védekezési lehetőségeit.

Băsescu szerint a Grindeanu-kormány legnagyobb hibája az volt, hogy csak a Btk. bizonyos cikkelyeit akarták módosítani, azt a benyomást keltve, hogy a politikai ügyfeleiket akarják védeni.  

Hirdetés