Légy a kolozsvári magyar gyermekkórus tagja!

A magyar opera felvételit hirdet gyermekek számára.
Hirdetés

Második alkalommal hirdet meghallgatást a Kolozsvári Magyar Opera „jó zenei hallással és tiszta hanggal” rendelkező 8-13 éves gyermekek számára. A kórus repertoárjával Erdély-szerte népszerűsíteni kívánja a legszebb magyar dalokat, tagjai alkalmanként az Opera előadásaiban is szerepet kapnak – írják közleményükben.

„A további kiszállások mellett az évad végéig szeretnénk egy dramaturgiával rendelkező, egyórás önálló történetet is színre vinni” – nyilatkozta Szép Gyula, az opera igazgatója. Kovács Dalma karnagy szerint a kórusban való éneklés nagyon jó alkalmat nyújt arra, hogy a gyerekek megtanuljanak odafigyelni egymásra.

Takács Aranka, a kórus szervezője úgy véli, hogy tudatos közösségformálás kezdődött el, aminek a gyümölcsét először a Válaszúton szervezett kórustáborban tapasztalták. „Olyan szépen, kreatívan és humorosan megfogalmazott himnuszt írtak és komponáltak a csoportokra osztott gyerekek, hogy végül nem is érződött, 50 egyén hozzájárulásáról van szó” – mondta.

Azok a gyerekek, akik szeretnének részt venni a felvételin, 2017. február 17-én, pénteken délután 4 óráig jelentkezhetnek a 0740-184820- as telefonszámon vagy a marketing@hungarianopera.ro e-mail-címen. Arra kérik a szülőket, írják meg a gyermek nevét, életkorát, az intézmény nevét, amelyben tanul, a szülő vagy kísérő telefonszámát, e-mail-címét. A meghallgatások időpontjainak közzétételét február 20-ra tervezik.

Az eredményeket február 24-én tesszük közzé az opera honlapján (www.magyaropera.ro) és az intézmény főbejáratánál.

Hirdetés

És hogy miből áll a meghallgatás?

• 2 gyermekdal vagy népdal eléneklése,
• zenei képességek felmérése (ritmus- és memóriagyakorlat),
• egy rövid vers vagy mondóka elmondása.

Tessék jelentkezni, biztosak vagyunk benne, hogy jó buli lesz.

Hirdetés