Dragnea: Lehet, hogy visszavonjuk a kormányrendeleteket

De az is lehet, hogy tüntetünk. Ja, és Iohannis a hibás mindenért. És egyáltalán.
Hirdetés

Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke szombaton bejelentette: a nap folyamán találkozni fog a kormánykoalíció vezetőivel és Sorin Grindeanu miniszterelnökkel. És miről fognak tanácskozni? Eltalálták: a Btk.-módosító kormányrendeletekről. És figyelem: az egyik lehetséges megoldásként a rendeletek visszavonását említette.

Na de azért közben fenyegetőzött is egy sort. Idézzük: „Elmondhatom, nem tudjuk kordában tartani a PSD tagjait és szimpatizánsait. Az emberek ki akarnak menni az utcára, hogy kifejezzék a sorosista ihletésű megmozdulással szemben, amelynek éppen tanúi vagyunk. A párt önmagát szervezi. Érzem, hogy nem fogom tudni féken tartani. Innen, a központból nem tudok ellenállni a területi szervezetek felől érkező nyomásnak. Ami körülbelül egymillió embert jelent a bukaresti utcákon.”

És akkor most jön a jófiús Dragnea: „Ezért elhatároztam, hogy találkozom a koalíciós partnerekkel és a miniszterelnökkel és megteszem a válság megoldására vonatkozó javaslataimat. Felelősségteljes emberek vagyunk, nem nézhetjük tétlenül Románia szétzúzását, amelynek Iohannis elnök felelőtlensége az oka. A PSD szavazói nagyon idegesek, mert tudatában vannak szavazatuk értékében, és azért is, hogy megakadályoznak bennünket a tervezett kormányprogram végrehajtásában.”

És végül, a nagy javaslat: „Szóba kerülhet akár a sürgősségi kormányrendeletek visszavonása is, amennyiben persze a miniszterelnök elfogadja. És remélem, hogy a javaslat megnyugtatja pártunk tagjait és szimpatizánsait, és nem fognak kimenni az utcára. Nem akarok konfliktust románok és románok között, nem akarom, hogy Románia kettészakadjon. Mert itt már nem lehet racionális érvekkel hatni. Egy hihetetlen dezinformációs gépezettel állunk szemben, miközben Romániának békére és stabilitásra van szüksége, hogy tovább haladjon a jólét, a fejlődés és a demokrácia útján.”

Nos, ehhez nem tudunk semmit hozzátenni.

Hirdetés