Sepsiszentgyörgynek ismét lesz mozija

A Művész mozi megkapta a működési engedélyt a CNC-től, úgyhogy nemsokára megnyitja kapuit.
Hirdetés

Holnapután, azaz január 27-én megnyitja kapuit a sepsiszentgyörgyi Művész Mozi by Cityplex – tájékoztat a háromszéki megyeközpont polgármesteri hivatalának közleménye, amelyből kiderül, hogy a mozi működtetéséhez szükséges technikai felszerelés üzemképes állapotban van, a személyzet felkészítése jó ütemben halad.

Az elmúlt napokban a román Országos Filmközpont (CNC) filmszínházakat minősítő öttagú bizottsága Szentgyörgyre látogatott. Ellenőrizték a vetítőgépek műszaki adottságait, elmondásuk szerint képfelbontás és -minőség tekintetében a 4K-s vetítőgépek az országos átlag fölött vannak és teljes mértékben megfelelnek az európai szabványnak. Ez volt a működési engedély megszerzésének utolsó állomása.

A mozi két teremmel rendelkezik, amelyekben összesen 156 férőhely van, az egyikben 80,  a másikban 76. Ezekben 2D-s és 3D-s filmek egyaránt nézhetőek lesznek. A filmek kiválasztásában és beszerzésében a mozit működtető Kónya Ádám Művelődési Házzal a Cityplex Kft. dolgozik együtt, ez a fogja működtetni a mozibüfét is – áll a közleményben.

A műsorpolitika kapcsán azt írják, hogy a populárisabb hollywoodi filmek és az európai művészfilmek vetítésének egyaránt teret kíván adni a mozi működtetője. Ennek szellemében keresztelték el a mozi két termét is: egyik a Chaplin, másik a Fellini nevet fogja viselni.

A programkínálat és a vetítésekkel kapcsolatos információk a mozi saját honlapján és Facebook-oldalán lesznek elérhetőek.

Hirdetés