Kimentették a román nőt és egyik gyerekét a hó fogsága alól

42 órával a lavinaomlás után nyolc személy életét sikerült megmenteni.
Hirdetés

Immár két napja, rendkívül rossz időjárási körülmények keresik a túlélőket és az áldozatokat a közép-olaszországi Farindola téli üdülőtelepén, ahol lavina omlott a Rigopiano szállodára. A mentési akció keretében ma (péntek) délben a tűzoltóknak sikerült kapcsolatba lépni nyolc túlélővel, akik a szálloda konyhája közelében, egy raktárhelyiségben vészelték át az elmúlt két napot. Tüzet gyújtottak, hogy ne fagyjanak halálra, végül a kiszivárgó füst vezetett a nyomukra – írják az olasz lapok. 

A túlélők kilétéről csak annyit árultak el hivatalosan, hogy három férfiről, három nőről, és két gyermekről van szó. Az olasz sajtó eleinte azt írta, hogy a román nő és a kislánya is a túlélők között van, és a kisfiúról nem írtak semmit. Később pontosítottak: a kisfiú került elő, és a kislányról nincs semmi hír. 

A hat éves gyerek állapota súlyos, mentőhelikopterrel szállították az abruzzai kórházba. Az asszonyt a pescarai kórházba szállították, ahol a férje is tartózkodik. Ahogy korábban beszámoltunk róla, az apa nem sokkal a lavinaomlás előtt hagyta el a szállodát, így őt könnyebben megtalálták, de felesége és két gyereke a hógörgeteg alatt rekedt.

A tűzoltók négy holttestet is kiemeltek a romok alól, és húsz személyt továbbra is keresnek.  

Hirdetés