A PSD ragaszkodik a román prefektushoz Kovászna megyében

Csak egy román gátolhatja meg ugyanis „az RMDSZ uralta közigazgatás esetleges visszaéléseit” – véli a PSD megyei elnöke.
Hirdetés

A Szociáldemokrata Párt (PSD) Kovászna megyei szervezete továbbra is Sebastian Cucut támogatja a prefektusi tisztségre, nyilatkozta pénteken az alakulat megyei elnöke, Horia Grama. A volt képviselő szerint az RMDSZ-nek nincs alapja arra, hogy igényt tartson a tisztségre.

A PSD megyei szervezetének legfőbb célja, hogy továbbra is román prefektusa legyen Kovászna megyének, aki amellett, hogy „őrködik a román és magyar lakosság jogai és szabadságai fölött, meggátolja az RMDSZ uralta közigazgatás esetleges visszaéléseit” – fogalmazott Grama, aki szerint ennek Hargita és Maros megyében is így kellene lennie.

A volt képviselő annak a véleményének is hangot adott, hogy mivel az RMDSZ és a PSD-ALDE szövetség közötti megállapodás csak a parlamenti együttműködésre terjed ki, és az RMDSZ nem tagja a kormánykoalíciónak, nincs alapja arra, hogy igényt tartson a prefektusi tisztségre vagy bármely dekoncentrált intézmény vezetésére.

Az alárendelt intézmények kapcsán Grama azt mondta, ahol szükségesnek látják, új igazgatókat fognak kinevezni. 

A prefektusnak javasolt Sebastian Cucu a himnuszéneklési per, a székely zászlók elleni következetes harca által ismert a háromszéki magyar lakosság körében.

Hirdetés