Legérzékenyebb pontján ragadták meg Donald Trumpot

Mármint nem őt magát, hanem a viaszszobrát. A pucér jogvédők ismét akcióban!
Hirdetés

Váratlan, de annál szórakoztatóbb incidens zavarta meg a madridi viaszmúzeumban Donald Trump megválasztott amerikai elnök viaszszobrának avatóünnepségét. A Femen nevű nőjogi szervezet – amelynek tagjai kizárólag meztelenül/félmeztelenül hajlandóak tiltakozni a nőket ért igazságtalanságok ellen, szerte a nagyvilágban – egyik aktivistája nekirontott a frissen felavatott műalkotásnak – méghozzá nem is akárhol.

A fiatal nő, akinek pucér felsőtestére az volt írva, hogy „Ragadd tökön a patriarchátust!”, odarohant a bábuhoz, majd a testére írt felszólítás szellemében övön alul ragadta meg azt.

A tiltakozó akció körülbelül félperces volt, eddig tartott, mire a biztonsági őrök lefogták a lányt és kivezették a teremből.

A lelkes ifjú hölgy Trump egyik korábbi botrányára utalt performanszával. A néhány nap múlva beiktatandó amerikai elnök ugyanis egyszer azt tanácsolta egy televíziós műsorvezetőnek, hogy „ragadja pinán a nőket”, mert a híres emberek bármit megtehetnek. A nagy vihart kavaró videofelvételt az elnökválasztási kampány hajrájában tette közzé a The Washington Post.

A Femennek nem ez az első Trump elleni akciója; az elnökválasztás napján az egyik New York-i szavazókörzetben két aktivistájuk tiltakozott félmeztelenül Trump kijelentései miatt.
 

Hirdetés