Tisztelettel adózunk
béel
2017. január 13. péntek, 10:57
Az új pénzügyminiszter ultimátuma nyomán.

Lemondott tisztségéről Dragoş Doroş, az országos Közpénzügyi Igazgatóság (ANAF) tavaly márciusban kinevezett elnöke.
Az elnök csütörtökön este döntött a távozás mellett, miután a néhány órával korábbi kormányülésen Viorel Ştefan pénzügyminiszter bejelentette, kivizsgálják az eddigi tevékenységét, másrészt 24 órát adott az áfa-visszaigényléshez szükséges, és a vállalkozók által már régóta bírált 088-as űrlap eltörlésére.

Az említett űrlap évek óta vita tárgyát képezi az adóhivatal és a vállalkozói szféra képviselői között, utóbbiak arra panaszkodtak, hogy a 13 oldalas nyomtatványban a hivatal túl sok adatot kért túl rövid idő alatt. Így többek között az iskolai végzettségüket és a külföldön nyitott bankszámláikat is fel kellett tüntetniük.

Az adóhivatal azzal védekezett, hogy ez az űrlap is az adócsalás elleni küzdelem része, az abban foglaltak alapján pontozták ugyanis a vállalkozókat, és döntöttek arról, hogy visszakapják-e a visszaigényelt áfát, vagy sem. Az űrlapot még 2015-ben, a Ponta-kormány idején vezették be, és  Doroş kinevezését követően egyszerűsítettek rajta.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/18981
Annyira, hogy utcára vonuljanak a nagy korrupcióért elítéltek utolsó utáni szalmaszála ellen.
Még egy negatív rekord megdőlt, s az elemzők szerint tovább folytatódhat a lejtmenet.
Elszabadultak az indulatok az elmúlt hétvégén a székely síparadicsomban.
Ne tessék rosszra gondolni. Illetve tessék csak nyugodtan, de nem az ócska minősítésre, hanem a bukott diákok államhatalmára.
Lehet vitatkozni az okokon, lehet fanyalogni, de tény: a magyar kormány székelyföldi támogatásai jobb életminőséget ereményeznek.
S akkor még csodálkozunk, hogy kezükbe vennék a sorsukat?
Amikor az volt a tét, hogyan tanítsanak meg mindenkit olvasni és írni, nem volt magától értetődő, hogy ezt Magyarországon és részben Erdélyben magyarul kell tenni.
Közös elnökségi ülést tartott Kolozsváron az Erdélyi Magyar Néppárt és a Magyar Polgári Párt.
Amiben az a zavaró, hogy nem hódítók győzik le az embert, hanem a nemzeti középszerűség maroknyi serege. Andrei Pleșu írása.
Nem csak Bályokon lesz vadászat a hétvégén: a Cibles-völgyben nem szórakozásból, hanem a sertéspestis miatt ölik le az összes vaddisznót.
Leonard Azamfirei szerint erőltetett volt összemosni az új angol kar és az évek óta követelt magyar kar ügyét.
A közelgő pápalátogatás fokozatosan beizzítja az ortodox nackóhadsereget. Hasítanak rendesen.
Magánlakásokat is kínálnak a zarándokoknak Jászvásáron.