A kép illusztráció
Kényszerszabadság
pazs
2017. január 10. kedd, 15:52
Az óvodák és iskolák szerdán is zárva lesznek Brassó megyében.

A tanítás szerdai szüneteltetését keddi sajtótájékoztatóján  jelentette be Ciprian Băncilă Brassó megyei prefektus és Ariana Bucur főtanfelügyelő.

„A sürgősségi esetek kezelésére létesített megyei bizottság keddi ülésén hoztuk meg a döntést, tekintve, hogy Brassóban kedden mínusz 28 Celsius-fokot mértek. A tanítás felfüggesztése nehéz ügy, mert vannak szülők, akik örülnek ennek, és vannak olyanok is, akik nem. Mi a Brassó megyei problémákra koncentrálva hoztuk meg a döntést, nem befolyásolt minket más megyék helyzete” – nyilatkozta Ariana Bucur.

Ágostonfalva (Augustin), Szászmagyarós (Măieruș) és Vledény (Vlădeni) községekben három gimnáziumban csütörtökön és pénteken sem lesz oktatás, a fűtési rendszerek meghibásodása miatt.

A két nap tananyagát utólag be kell hogy pótolják a gyerekek, az iskolák és a főtanfelügyelőség által jóváhagyott program szerint.

A prefektus elmondta, nemcsak a fagyos időjárás miatt függesztették fel a szerdai napon is a tanítást. Az elmúlt napokban a tömegközlekedés is nehézkes volt a megye területén.

„Nem játszhatunk a gyerekek egészségével, és mindenki úgy látta jobbnak, hogy még egy napot maradjanak otthon” – magyarázta Ciprian Băncilă.

comments powered by Disqus
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.
De lehet, hogy nem is baki? Lehet, hogy Viorica maszkja alatt Liviu Dragnea rejtőzik? De akkor… ki ül a dutyiban a Vezér maszkja alatt?
Mert egy amerikai kampányfotó igazán jól mutat a jelöltek vécéjében, izé, cévéjében. Na de ki marad itthon, a mioritikus politikai latrinában?
A megrendült takarítónő hirtelen azt sem tudta eldönteni, a terrorelhárítást, Chuck Norrist vagy a szellemirtókat hívják rá az Apokalipszis három ifjú lovasára, akik annyira idegesek lettek egy zenélős játéktól, hogy szanaszét verték a komplett iskolát. ¯\_(ツ)_/¯
Mintha folyton ugyanaz a film menne az összes romániai moziban. Lepereg, aztán kezdődik újra. És a megalázott figurák mi vagyunk. Meg a gyermekeink.
Több tíz páciens is érintett lehet, állítja az elmekórház igazgatója.
Elkezdték panziókkal, hotelekkel, úszómedencékkel és hétvégi házakkal megtölteni a Bucsecs-hegység eddig érintetlen vidékét.
A romániai (felső)oktatási rendszert dilettánsok, bunkók és pártkliensek tették olyanná, amilyen. De azért van megoldás, Daniel David kolozsvári professzor szerint.
Nincs mit csodálkozni azon, hogy a betegek hozzátartozói arra kényszerülnek, a Facebookon toborozzanak véradományt.
Pár bet elkall dott, de azért eg szen sz p munka.
Szögezzük le, ennek semmi köze a PSD-hez, még ha megtévesztő is az új EU-s irányelv neve.