Újabb szünnapot kaptak a brassói iskolások a fagy miatt

Az óvodák és iskolák szerdán is zárva lesznek Brassó megyében.
Hirdetés

A tanítás szerdai szüneteltetését keddi sajtótájékoztatóján  jelentette be Ciprian Băncilă Brassó megyei prefektus és Ariana Bucur főtanfelügyelő.

„A sürgősségi esetek kezelésére létesített megyei bizottság keddi ülésén hoztuk meg a döntést, tekintve, hogy Brassóban kedden mínusz 28 Celsius-fokot mértek. A tanítás felfüggesztése nehéz ügy, mert vannak szülők, akik örülnek ennek, és vannak olyanok is, akik nem. Mi a Brassó megyei problémákra koncentrálva hoztuk meg a döntést, nem befolyásolt minket más megyék helyzete” – nyilatkozta Ariana Bucur.

Ágostonfalva (Augustin), Szászmagyarós (Măieruș) és Vledény (Vlădeni) községekben három gimnáziumban csütörtökön és pénteken sem lesz oktatás, a fűtési rendszerek meghibásodása miatt.

A két nap tananyagát utólag be kell hogy pótolják a gyerekek, az iskolák és a főtanfelügyelőség által jóváhagyott program szerint.

Hirdetés

A prefektus elmondta, nemcsak a fagyos időjárás miatt függesztették fel a szerdai napon is a tanítást. Az elmúlt napokban a tömegközlekedés is nehézkes volt a megye területén.

„Nem játszhatunk a gyerekek egészségével, és mindenki úgy látta jobbnak, hogy még egy napot maradjanak otthon” – magyarázta Ciprian Băncilă.

Hirdetés