Újabb európai merényletekre buzdítanak a dzsihadisták

A célpontok között ünnepi rendezvényeket és kórházakat is megjelöltek.
Hirdetés

Egy egyiptomi csoport, amely hűségesküt tett az Iszlám Állam nevű szervezetnek, újabb európai terrortámadásokra buzdítja a dzsihadisták támogatóit. Az interneten szerdán megjelent videoüzenetében figyelmeztette a muzulmánokat, hogy maradjanak távol azoktól a keresztény ünnepektől, amelyeken sokan vesznek részt. A felhívás előzménye, hogy az európai hatóságok megszigorították a biztonsági intézkedéseket a berlini gázolásos merénylet miatt.

A Nasir Media Alapítvány videoüzenetében szerepelnek dzsihadista harcosok, egy Mikulás, rénszarvas és egy karácsonyfa – közölte az iszlamista honlapokat figyelő, SITE nevű amerikai hírszerző ügynökség.

„Ünnepeik, gyűléseik, klubjaik, piacaik, színházaik, mozijaik, plázáik, de még kórházaik is tökéletes célpontok nektek mint európai iszlamista magányos farkasoknak” – hangzik el a videón az európai lakosokra utalva.

Az Iszlám Állam „robbanóövekkel és pokolgépekkel fogja helyettesíteni tűzijátékaikat, az ének és a taps helyett sírni és jajveszékelni fognak”.

Az üzenet emlékeztette az Iszlám Állam híveit az egyiptomi csoport azon korábbi felhívására, hogy követőik támadjanak meg török konzulátusokat és nagykövetségeket.

Hirdetés