Ekészült a jéghotel

Lehet menni dideregni. De csak január 4-től, addig már lefoglalták az összes szobát.
Hirdetés
Befejezte kedden a 2.034 méteres magasságban található Bâlea-tó melletti jéghotel építését a 26 fős, Maros megyei csapat és egy feleki (Avrig) szobrász. A magyarói (Aluniș) építőkből álló csapat három hét alatt, szélsőséges időjárási viszonyok között fejezte be a jégszálloda építési munkálatait – írja a közleményében a szálloda vezetősége.
 
Tizenkettedik alkalommal építettek jéghotelt a Bâlea-tó mellett. Ebben az évben Varga Attila csapata és Dumitru Moscu szobrász csupán három hét alatt készült el a teljes egészében jégből felépített szállodával.
 
A jéghotel idei tematikája a jégmozi: a legtöbb jégszobor filmekből ismert karaktereket idéz. A turisták a Star Wars, A Hobbit, Jégkorszak, Rocky III, Gladiátor, King Kong, Titanic, Harry Potter és Dracula filmek által inspirált szobák közül választhatnak majd.
 
Hét éve a Maros megyei csapat építi a hotelt, amelyet évente átlagosan 8000 turista látogat meg. A Fogarasi-havasokban található szállodát teljes egészében a Bâlea-tóból kivágott jégtömbökből építik. A jég vastagsága általában 60-70 cm, a tömbök egy méter hosszúak és fél méter szélesek, ezeket pedig vízzel és hóval tapasztják össze.
 
Készül a jégszálló
 
Fotók: Hotel of Ice Romania
 
Az ágyak, az éjjeliszekrények, az asztalok és a székek is jégből készülnek. A vendégek állatbőrökön és speciális matracokon alhatnak, de hálózsákot is kapnak. A szobáknak nincs ajtaja, és mosdóhelyiség sincs kialakítva.
 
A jégszálloda szolgáltatásai mellett a turisták kipróbálhatják a téli parkot, síelhetnek, bob-szánkózhatnak vagy hódeszkázhatnak is.
 
Már nyitás előtt lefoglalták az idei évre Románia egyetlen jéghotelének összes szobáját. „Az első turistákat december 23-án szállásoljuk el, mind a 14 szobát lefoglalták már. Főként román és angol turisták érkeznek, de lesznek német vendégek is. December 23-ától 2017. január 3-áig az összes szobát lefoglalták a Bâlea-tó melletti jéghotelben. Aki itt akar megszállni, az január 3-a után teheti meg, vagy aludhat iglukban, amelyek januárra készülnek el” – magyarázta Lidia Bădilă, a hotel szóvivője.
 
A hotel működtetői szerint a szállodában egy éjszaka 450 lejbe kerül. A Bâlea-tó mellett felépített jéghotelt csak a felvonóval lehet megközelíteni, amennyiben az időjárás megengedi. Az oda-vissza jegy személyenként 60 lejbe kerül. 

Hirdetés