RMDSZ-es honatya képviseli majd a konstancaiakat a parlamentben

Végül ebben a Kárpátokon túli megyében kapott még egy mandátumot a magyar szervezet.
Hirdetés

A töredékszavazatok újraosztása során lett parlamenti képviselő a Szatmárnémetiből néhány éve Konstancára költözött Antal István – írja a Szatmár.ro.

Mint a portálnak elmondta, hosszú ideig úgy tűnt, hogy egy Tulcea megyei hölgy fog bejutni nagy szerencsével a parlamentbe, de aztán fordult a kocka. Antalt telefonon értesítették róla, hogy parlamenti képviselő lett.

Antal István jelen volt a Szatmár Megyei RMDSZ megalakulásánál, az 1989-es események ideje alatt pedig elsőként szólalt fel magyarul a forradalmárok előtt. Több mandátuma is volt megyei tanácsosként Szatmár megyében, dogozott a mezőgazdasági minisztériumban, de foglalkozott állattenyésztéssel is, és magánvállalkozó is volt. Románia elismert kinológiai küllembírója, és nagy szaktudású lótenyésztő.

„Úgy érzem, hogy megvan a kellő tapasztalatom, hogy képviselőként értékes munkát végezhessek, különösen, hogy az RMDSZ szakemberekre alapozva alakította ki a jelöltlistáját” – mondta el a Szatmár.ro-nak.

Hirdetés

Néhány évvel ezelőtt került a tengerpartra, a Mangaliai Ménes igazgatója volt, emellett pedig éttermet működtetett a nyári szezonban a tengerparton. Mint mondja: magyaros bográcsos ételekkel terjesztette a magyar kultúrát. Később Konstancán nyitott éttermet, ezzel párhuzamosan pedig egy közeli ménesben felügyelte a tenyésztési folyamatot.

Mint arról beszámoltunk, korábban az is felmerült, hogy egy román politikus, Sebastian Bodu európai parlamenti képviselő, az adóhatóság (ANAF) korábbi elnöke legyen az RDMSZ konstancai jelöltje, de ez a változat végül kútba esett.
 

Hirdetés