Alice Jégországban

Csúszós musical készül a főtéri korcsolyapályán. Énekes legyen a talpán, aki ezt bírni fogja.
Hirdetés
Az Alice Csodaországban musicalváltozata kerül ma este színpadra a kolozsvári karácsonyi vásárban. Vagyis nem a december 1. óta üzemelő színpadra, hanem az átellenben lévő korcsolyapályára. Ami attól lesz színpad, hogy lelátót építettek az utca felőli oldalához:
 
Alice Csodaországban
 
Az este 20 órakor kezdődő előadás egyik nappali próbájába pillantottunk bele. Szikrázott a napsütés, hangszóróból szállt a zene, és profi korcsolyázók műanyag teknőben húzták-tolták az énekeseket. Akiket nem irigyelünk, mert este nyolckor nagyjából mínusz 6 fok lesz a városban, ezen a hőmérsékleten pedig sem énekelni, sem teknőben állni nem túl kellemes.
 
Sőt: közönségként végigülni vagy végigállni az előadást is inkább szív- mint lábmelengető lesz. Aki mégis bevállalná, de emberibb hőmérsékleten, az a szombat délelőtt 11-kor kezdődő előadásra jöjjön el.
 
A jeges előadás ötletével a Scena Urbana csoport állt elő, akárcsak augusztusban, amikor ugyanezt a musicalt a botanikus kertben adták elő. Az Opera Group Project zenekara játszik Vlad Eniu vezényletével, a Lewis Carroll kitalálta szereplőket a kolozsvári román opera énekesei alakítják, a koreográfiát 12 korcsolyázó mutatja be.
 
Alice és a nyúl

Hirdetés