Interneten keresztül is befizethetők az adók

Végre az adóhivatal is megérkezett a 21. századba
Hirdetés

Jó hírrel állt elő a távközlési minisztérium mindazok számára, akik nagyon unják már, hogy végeérhetetlen sorokat kell kiállni az adóhivatalban csak azért, hogy az állami szervek elvegyék a pénzünket: mostantól interneten is befizethetők a különböző adók és illetékek.

Az Országos Adóügynökség (ANAF) is csatlakozott ugyanis a Ghiseul.ro portálhoz, amely lehetővé teszi, hogy az ügyfelek könnyen és gyorsan, csupán néhány kattintással intézzék el a különböző befizetéseket.

Az ily módon befizethető adók a következők: jövedelemadó, osztalékadó, kamatok, nyereményadó, a szellemi termékek értékesítéséből származó jövedelem utáni adó, illetve a mezgazdasági foglalkozások után fizetendő adó. Emellett a társadalombiztosítási járulék és a különböző bírságok befizetését is lehetővé teszi.

A portál használatához először regisztrálni kell, ehhez a személyi igazolvány és egy bankkártya szükséges. Ugyanakkor csak a magánszemélyek és a egyéni vállalkozók használhatják – utóbbiaknak nem az adószámukkal, hanem a személyi számukkal kell regisztrálniuk.

A befizetések tényét öt napon belül rögzítik a rendszerben.

Hirdetés