Nem kellett sokat várni az USR első botrányára

Clotilde Armand férje nekiment a párt kampányfőnökének, mert felesége helyett Soroshoz és az LMBT-aktivistákhoz kötötte a párt arculatát.
Hirdetés

Alig telt el három nap azóta, hogy az idén alakult Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) a harmadik legfontosabb parlamenti párttá lépett elő, máris hatalmi harcok tépázzák jó hírét. A civakodást a francia Clotilde Armand férje kezdte egy Facebook-bejegyzéssel, melyben az újonc párt belső ügyeit kiteregetve éles bírálatokkal illette az USR kampányfőnökét, és rajta keresztül a vezetőséget. Bár időközben törölte a közösségi oldalról, elég ideig volt nyilvános ahhoz, hogy a sajtó felkapja.

A férj, Sergiu Moroianu azt rója fel az USR kampányfőnökének, Matei Păunnak, hogy a kampány idején szándékosan mellőzte feleségét, Clotilde Armandot. Ő a párt második legismertebb arca, aki a helyhatósági választásokon kis híján megnyerte Bukarest első kerületének polgármesteri tisztségét. Helyette LMBT (leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű) aktivistákhoz és Soroshoz kötötte a párt arculatát – írja Moroianu.

Szerinte Matei Păun egy vitatott személy, aki önkéntesként érkezett a pártba, de kétes vagyonnal rendelkezik, és a Soros György alapítványi hálózatához köthető  Roxana Wring támogatottja. Ez vezetett oda, hogy a PSD ilyen fölénnyel nyert, és az USR pedig nem érte el a 10 százalékot. Azzal is vádolja az USR kommunikációjáért felelő Păunt, hogy óriási pénzeket fizetett ki hamis közvélemény-kutatásokért és tanácsadói szolgáltatásokért, és felhatalmazás nélkül tárgyalt a PNL-vel.

Nicușor Dan pártelnök azt válaszolta a vádakra, hogy Matei Păun önkéntesként, saját idejét nem sajnálva vett részt mindkét kampányban, az országos vezetés, és az ő személyes támogatásával. Mint írta: elszomorította, hogy Sergiu Moroianu az USR politikai ellenfeleivel egy követ fújva, hazug kijelentéseket tett a nyilvánosság előtt.

Clotilde Armand csak annyit reagált, hogy nincs kontrollja afölött, hogy a férje mit ír ki a Facebookra.

Hirdetés