Már nem lehet kifogás, hogy nincs hol sportolni

Az ország egyik legmodernebb, ingyenesen használható sportpálya-komplexuma nyílt meg Kolozsváron.
Hirdetés

A györgyfalvi negyedben található sportpark 10 hektáron terül el, kül- és beltéri sportolási lehetőségeket egyaránt kínál a mozgás szerelmeseinek. A 20 millió lejes beruházást Emil Boc polgármester és Vasile Dîncu miniszterelnök-helyettes minden formalitást mellőzve adta át pénteken: szalagvágás helyett a pingpongasztalokat és a bowlingpályát kipróbálva avatták fel a komplexumot.

Emil Boc

Emil Boc pingpongozik (Fotók: Facebook/Baza Sportivă Gheorgheni)

A pályákat bárki ingyenesen használhatja, egyetlen feltétele egy belépőkártya kiváltása, amelyet online, telefonon, vagy a helyszínen lehet igényelni. Aki már rendelkezik a közbringarendszernél használatos kártyával, annak nem szükséges újabb kártyát kiváltani.

Pár perc alatt elkészítik a belépéshez szükséges kártyát

A helyszínen lehet focizni, teniszezni, kosárlabdázni, kerékpározni, röplabdázni, görkorcsolyázni, de ki lehet próbálni a fitneszgépeket, a falmászást, a paintballt vagy a gördeszka-pályát is. A szabadtéri amfiteátrum 428 férőhelyes. A fedett sportcsarnokban focizásra, bowlingozásra, asztali teniszre van lehetőség. Az ifjúsági terem 280 személy befogadására alkalmas.

Hirdetés

Egy dolgozik, tizenöt nézi

A sportpark létrejöttének előzményeiről és egy nagyobb szabású parkosítás lehetőségéről korrábban itt írtunk. 

Hirdetés