testvériség
fsandor
2016. december 2. péntek, 13:20
Sepsiszentgyörgyön vette egy kalap alá a románok és a magyarok őseit.

A sepsiszentgyörgyi december 1-jei ünnepségen felszólalt egy ortodox pap, aki az alábbi üzenetet fogalmazta meg a magyaroknak és a székelyeknek:

„Testvéreinknek, akik most otthon vannak és csikorgatják a fogukat, testvéri üzenetem van. És nem a levegőbe beszélek.

Testvéreink, akiknek többsége magyarnak és székelynek hiszi magát! Kérlek, nézzetek a tükörbe, nézetek egymásra, és figyeljétek meg, ha sárga arcotok, ferde szemetek, fekete hajatok van, akkor mongolok vagytok és a mongolok utódai. De nézzétek csak meg jobban, nagyon is hasonlítotok ránk. Nincs sárga arcotok, ferde szemetek és fekete hajatok. Ébredjetek fel és legyetek büszkék arra, hogy ugyanazok az őseitek vannak, mint nekünk. Őseitek a legvitézebb és legigazabb ókori nép, ne mi mondjuk, hanem az ókori történészek.

Azt mondjátok, hogy jogotok van ehhez földhöz. Igen, jogotok van hozzá, ahogyan nekünk is, mivel ugyanazok az őseink. Nem azért, mert magyarok vagy székelyek vagytok! Ismétlem: jogotok van ehhez a földhöz, ahogyan nekünk is, mivel ugyanazok az őseink. Ez egy testvéri üzenet, és meg kell értenünk, hogy testvérek vagyunk és a jövőnk közös. Ámen.”

A felvételt a Mesagerul de Covasna című sepsiszentgyörgyi román lap tette közzé Facebook-oldalán. 

comments powered by Disqus
Hogy kerül a cuna meg a farok a mioritikus keresztnévlistára? Többek közt erről is szól Radu Paraschivescu briliáns írása.
Persze, Dăncilă is udvarolhatna elegánsabban a magyar szervezet támogatásáért.
Ha ez igaz, nem is értjük, minek kell irtó sok pénzért választást szervezni?
Ki érti ezt? Most, hogy a szokásos cirkusz nélkül lehetne szavazni külföldön, már nem olyan vonzó a szavazás lehetősége.
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Adózzunk egy perc néma csenddel az életszínvonal emlékének. :(
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.
De lehet, hogy nem is baki? Lehet, hogy Viorica maszkja alatt Liviu Dragnea rejtőzik? De akkor… ki ül a dutyiban a Vezér maszkja alatt?
Mert egy amerikai kampányfotó igazán jól mutat a jelöltek vécéjében, izé, cévéjében. Na de ki marad itthon, a mioritikus politikai latrinában?
A megrendült takarítónő hirtelen azt sem tudta eldönteni, a terrorelhárítást, Chuck Norrist vagy a szellemirtókat hívják rá az Apokalipszis három ifjú lovasára, akik annyira idegesek lettek egy zenélős játéktól, hogy szanaszét verték a komplett iskolát. ¯\_(ツ)_/¯
Mintha folyton ugyanaz a film menne az összes romániai moziban. Lepereg, aztán kezdődik újra. És a megalázott figurák mi vagyunk. Meg a gyermekeink.
Több tíz páciens is érintett lehet, állítja az elmekórház igazgatója.