Tovább gyűrűzik a Kindertojás-botrány

Megszólalt a brit újságíróknak fordító román újságíró, aki szerint nem volt megrendezett a The Sun nagykárolyi riportja.
Hirdetés

A The Sun brit bulvárlap újságírói által készített nagykárolyi riport a tényfeltáró újságírás szabályait betartva készült, és tartalmilag megfelel a valóságnak – állítja az a román újságíró, aki segített a briteknek szót érteni az interjúalanyokkal. Mihai Belu a Digi 24 megkeresésére kifejtette: Nagykároly környékén sokan keresnek feketén pénzt az olasz Ferrero által működtetett Kindertojás-gyárban. A feketézők hazaviszik a munkát, és otthon szerelik össze a csokitojásokba való játékokat, ahogyan a riportban szereplő anyuka is teszi, bevonva a család többi tagját is.

A gyár képviselői egyelőre nem szólaltak meg az ügyben, de ahogy már mi is megírtuk, a Szatmár megyei munkaügyi felügyelőség, a gyermekvédelmi hivatal, a szervezett bűnözés elleni ügyészség (DIICOT) is vizsgálja, hogy igazolható-e a kiskorúak munkára kényszerítésének esete.

A riportban szereplő anya azt mondta a romániai médiának, hogy a The Sun állításaiból semmi nem igaz, a brit újságírók átverték őt. A nő szerint ő maga valóban Kinder-játékokat rak össze otthonában, de szó sincs arról, hogy kiskorú gyerekeit dolgoztatta volna.  

Hirdetés