Ittasan okozták a ma hajnali vonatbalesetet

A mozdonyvezető és munkatársa lehelletében is kimutatták az alkoholt.
Hirdetés
A rendőrök szerint alkoholos befolyásoltság alatt állt az a két vasutas, akik érintettek voltak a szerdára virradóra az újaradi állomáson történt vasúti balesetben. A 45 éves Bihar megyei mozdonyvezetőnél az alkoholteszterrel végzett mérés eredménye 0,75mg/l légalkohol-koncentrációt mutatott, míg 51 éves munkatársának 0,26 mg/l volt a légalkoholszintje. 
 
A vasúti baleset szerdára virradóan történt az újaradi állomáson, amikor éjjel két óra után egy mozdony egy gázolajat szállító tartályvonat első kocsijának csapódott. A vasúti szabályzatnak megfelelően az első kocsi üres volt. A helyszínre kivonult a tűzoltóság, hogy ellenőrizze, nem szivárog-e a gázolaj a vagonokból. A katonák reggelig biztosították a helyszínt – nyilatkozta az Arad Megyei Sürgősségi Felügyelőség sajtószóvivője, George Pleşca. 
 
A rendőrség folytatja a nyomozást az ügyben, hogy megállapítsák a baleset pontos körülményeit. A mozdonyvezető ellen eljárás indult, mivel alkoholos befolyásoltság alatt dolgozott, és nem teljesítette megfelően munkaköri kötelezettségeit. Munkatársa ellen szintén a munkaviszonyból származó kötelezettség megszegése miatt indult eljárás. 

Hirdetés