Kamu a The Sun nagykárolyi Kinder-riportja – állítja az egyik szereplő

A gyerekdolgoztatással vádolt anya szerint semmi nem igaz, megrendezett „leleplezésről” van szó.
Hirdetés

Teljes mértékben megrendezett brit The Sun bulvárlap Nagykárolyban készített riportja, amely azt próbálta „leleplezni”, hogy az olasz Ferrero által Romániában gyártott Kinder-tojásokba gyerekmunkával helyezik be a meglepetésjátékot.

A riportban szereplő anya azt mondta romániai médiának, hogy a The Sun állításaiból semmi nem igaz, a brit újságírók átverték őt.

Timea Jurj szerint ő maga valóban Kinder-játékokat rak össze otthonában, de szó sincs arról, hogy kiskorú gyerekeit dolgoztatta volna. A The Sun riporterei félrevezették őt, azt mondták neki, népszerűsíteni kívánják Angliában a Kinder-tojásokat és látni akarják, hogyan készül el a csokitojásokba rejtett játék. Ezért a gyerekeket is odaültették a kamerák elé – állítja az anya.

Mint mondta, nem értett mindent, amit az újságírók angolul mondtak neki, utólag pedig rájött, hogy a válaszait meghamisították. A riporterek angliai állást ígértek a férjének – tette hozzá. Két gyereke rendesen jár iskolába, óvodába – mondta –, a felvételeken látható harmadik gyerek az unokahúga.

Kedd délelőtt a Szatmár megyei munkaügy szállt ki a The Sun riportjában említett nagykárolyi és tasnádi cégekhez, majd a gyermekvédelem jelezte, hogy vizsgálatot indít. Estére a szervezett bűnözés elleni ügyészség (DIICOT) is közleményt adott ki, eszerint ez a szerv is vizsgálódik, de egyelőre gyanú megfogalmazása és bűnvádi eljárás elindítása nélkül.

Hirdetés