Bob Dylan talán mégis elmegy Stockholmba

De nem biztos, hogy pont akkor. És pont azért. De a Nobel-díjat valahogyan mégiscsak megtarthatja.
Hirdetés

A Bob Dylan irodalmi Nobel-díja körüli felhajtás most már kezd kifejezetten komikus jelleget ölteni. Miután hosszas és kínos hallgatás után a művész a minap kijelentette, hogy sajnálatos módon egyéb bokros teendői miatt nem ér rá átvenni Stockholmban a világ legrangosabbnak tartott irodalmi kitüntetését, a Svéd Királyi Akadémia most újabb közleménnyel állt elő, amelyből az derül ki, hogy a dalnok talán mégiscsak elutazik a svéd fővárosba.

Igaz, nem épp a díjátadóra. Hanem inkább jövőre, mert ha minden igaz, lesz egy koncertje Stockholmban, és akkor talán meg tudja tartani az előadását is. De ez sem biztos ebben a formában, mert Sara Daniusnak, az akadémia állandó titkárának szíves közlése szerint a szóban forgó előadás lehet „egy előre megírt beszéd, egy spontán beszélgetés vagy egy film is”. A szabályok ugyanis ennyire flexibilisek, csak ezt vélhetőleg a korábbi díjazottakkal elfelejtették közölni.

A legegyszerűbb megoldásnak jelen pillanatban az tűnik, ha a svéd akadémia tagsága testületileg részt vesz azon a bizonyos stockholmi Dylan-koncerten (már ha megtartja), oszt jól van.

Hirdetés