Van egy jó sztorija a beatkorszakról? Mondja el!

A Cseh Tamás program beat- és rocktörténeti blogot indít.
Hirdetés

Ezt is megértük: Bob Dylan irodalmi Nobel-díja után államilag népszerűsítik Magyarországon a beatkorszak kultúráját. Volt egyszer egy beatkorszak címmel ugyanis beat-, pop- és rocktörténeti blog indul az NKA Cseh Tamás Program Könnyűzenei Örökség Megőrzése Alprogramja keretében.

A felület legendás zenekarok és koncerthelyek, valamint kevésbé ismert, de meghatározó háttéremberek bemutatását tűzte ki célul. Az olvasók történeteit is várják – közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

Az oldal szerkesztői „helyek, fejek és események” bemutatását ígérik. Az egykor legfontosabbnak számító szórakozóhelyekről a Beatlokál rovat posztjai fognak szólni, a könnyűzene és a politika viszonyát a Beatpolban vizsgálják, a korabeli zenekarokat Beatábécé címmel mutatják be, a Beatriportban pedig beszámolnak minden aktuális eseményről, amely valamilyen szálon köthető a beatkorszakhoz.

A dokumentumok, hanganyagok és visszaemlékezések mellett az oldal készítői a privát emlékezetre is hangsúlyt fektetnek, a beatkorszak történetének megírásához ezért az olvasókra is számítanak. A Sajátbeat című rovatba olyan írásokat, fotókat várnak, amelyek egy-egy koncertélményről, rajongott sztárról vagy éppen az első csókról számolnak be.

Az anyagokat a beatkorszak.blog@gmail.com e-mailcímen lehet elküldeni az oldal szerkesztőinek.
 

Hirdetés