Székelyföldi kastélyok lehetséges jövőjéről gondolkodik a második Formula tábor

Különböző szakterületek fiataljait és szakértőit ösztönzik közös gondolkodásra.
Hirdetés
Székelyföldön, az olaszteleki Daniel-kastélyban szervezik meg a második Formula interdiszciplináris műhelytábort, melynek célja ezúttal a vargyasi Daniel-kastély (Kovászna megye) és az alsórákosi Sükösd-Bethlen várkastély (Brassó megye) újrahasznosítási tervének kidolgozása.
 
Az ötlet egyszerű: különböző szakterületen tanuló és dolgozó fiatalokat toboroznak, akikkel közösen hat napon át a többek között a holisztikus tervezés módszere segítségével kreatív, innovatív megoldásokon gondolkodnak. A résztvevők szakértők szakmai irányításával fognak eljutni a probléma megfogalmazásától a tervezésen át egészen a modellezésig. Foglalkoznak az épületekkel és környezetükkel, környezetkímélő technikai megoldásokkal, lehetséges programokkal, online és offline kommunikációval, szervezeti és gazdasági működési modellekkel.
 
 
A táborra a PONT Csoportnak a Kastély Erdélyben elnevezésű programja keretében 2016. december 9–15. között kerül sor, és maximum 40 résztvevőt tudnak fogadni. A szakmai programokon kívül szállást és a napi 3 étkezést biztosítanak a jelentkezőknek. Felső korhatár: 30 év. Jelentkezni a www.kastelyerdelyben.ro weboldalon lehet. Jelentkezési határidő: 2016. december 2., péntek este 21 óra. Visszaigazolás: 2016. december 4. 
 
További részletekért keressék fel a program honlapját

Hirdetés