szépségipar
fsandor
2016. november 14. hétfő, 11:28
Nem olcsó mulatság, de a látszat mindennél fontosabb.

Mellnagyobbítás, orrplasztika, ajakfeltöltés, zsírleszívás, szemhéjplasztika – ezek a legnépszerűbb beavatkozások, amiket Romániában igényelnek az emberek az plasztikai sebészektől.

A plasztikai sebészhez forduló nők száma egyre nagyobb, de egyre több férfi is végeztet esztétikai beavatkozásokat. Húsz évvel ezelőtt például szinte kizárólag csak nők kérték orruk átműtését, jelenleg a férfiak is egyre gyakrabban fordulnak orvoshoz ilyen ügyben – mondja Noela Elena Ionescu plasztikai sebész.

A leginkább igényelt beavatkozás a nők körében a mellplasztika, de nagyon népszerű a zsírleszívás, a szemhéjplasztika és az orr-korrekció. A férfiak körében a kevésbé invazív beavatkozások a népszerűek, mint a például a botoxos vagy hialuronsavas ránckezelés, de ha kés alá fekszenek, akkor leginkább orr- és szemhéjplasztikát, zsírleszívást, illetve pénisznövelést igényelnek.

A páciensek gyakran jönnek konkrét elképzelésekkel és igényekkel – mondja Radu Panţuru esztétikai sebész – és Angelina Jolie ajkait, Mila Kunis orrát, Kim Jardashian fenekét akarják maguknak is.

A magánklinikákon végzett beavatkozások nem olcsók, egy mellimplantátum beültetése 2 500-3 000 euróba, egy zsírleszívás 1 000-4 000 euróba keül. Az orrplasztika ára 1 500-2 000 között mozog, míg egy fenékimplantátum 3 000 euróba is kerülhet.

comments powered by Disqus
A hórukkpolitika és a villámreform legalább olyan veszélyes lehet, mint a balkáni halogatás.
A rácsok mögül ujjal mutogat a bukott kormányfőre EU-s pénzekkel kapcsolatos csalással vádolva őt.
Három napja keresik a rendőrök, a csendőrök és a hegyimentők.
A kincses város egyelőre utolérhetetlen Romániában a tömegközlekedés fejlesztésében.
Kerekes Erzsébettel, a gyermekfilozófia egyik erdélyi meghonosítójával beszélgettünk oktatásról, filozófiáról, gyermekekről.
Közbeszerzés: közbe’ szereznek.
Nemes célokkal alakult meg Kolozsváron az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány.
Románia jövőképe új hegyláncok megjelenésén és megismétlődő egyéni baleseteken alapszik. Ettől eltekintve, ugyanaz a dagonya. Traian Ungureanu írása.
Eltévesztették a címet, de ha már betértek, keménykedni kezdtek. Emberükre leltek.
Ahelyett hogy elmennének egy lakatlan szigetre, pár könyvvel. Például.
Vajon tényleg egyesülhet a két párt?
Ezzel az aljas húzással állt elő Răzvan Cuc a bizalmatlansági indítvány napján – állítja a Tarom kirúgott igazgatója.
Pár mondat egy körülrajongott film kapcsán, amely nagyon nem az elnyomó rendszer ellen lázadó kisember-hősről szól. Csakhogy a csodavárókat a valóság egyáltalán nem érdekli.