Módosítanák a vádalkut az egyik Black Cube-os magánnyomozó esetében

A bíró szerint a DIICOT kifelejtett egy vádpontot.
Hirdetés

A Bukaresti Törvényszék a vádalku módosítását kérte szerdán a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészségtől (DIICOT) a Black Cube-ügyben érintett David Geclowitz izraeli állampolgár esetében úgy, hogy foglalják bele a szervezett bűnözői csoport létrehozása miatt kiszabott kiegészítő büntetést is. Bukaresti Törvényszék bírója megállapította, hogy a David Geclowitz izraeli állampolgárral kötött vádalku nem tartalmazza a szervezett bűnözői csoport létrehozása miatt kiszabott kiegészítő büntetést. A bíró ötnapos határidőt szabott a nyomozóhatóságnak, hogy pótolja ezt a hiányosságot. A tárgyalás november 14-én folytatódik.

Miután a Black Cube-ügy két izraeli vádlottja, Ron Weiner és David Geclowicz is beismerő vallomást tett, a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészséggel (DIICOT) kötött vádalku értelmében mindkettejüket három év felfüggesztett börtönbüntetésre és közmunkára ítélik.

A Black Cube-ügyben rajtu kívül vád alá Yossi Barkshtein szintén izraeli állampolgárt, akinek azonban sikerült elmenekülnie az országból. Ellene letartóztatási parancsot adtak ki.

Ron Weinert és David Geclowiczot azzal vádolják, hogy bűnszervezetet létesítettek, és különféle informatikai bűncselekmények révén a Laura Codruţa Kövesi korrupcióellenes főügyészt kompromittáló információkra próbáltak szert tenni. Ugyanebben az ügyben bűnvádi eljárás indult a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) egykori terrorelhárítási vezetője, Daniel Dragomir ellen is, aki jelenleg vizsgálati fogságban van.

Hirdetés