Fotó forrása: Digi 24
Képtelen kémregény
Timi
2016. november 9. szerda, 18:22
A bíró szerint a DIICOT kifelejtett egy vádpontot.

A Bukaresti Törvényszék a vádalku módosítását kérte szerdán a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészségtől (DIICOT) a Black Cube-ügyben érintett David Geclowitz izraeli állampolgár esetében úgy, hogy foglalják bele a szervezett bűnözői csoport létrehozása miatt kiszabott kiegészítő büntetést is. Bukaresti Törvényszék bírója megállapította, hogy a David Geclowitz izraeli állampolgárral kötött vádalku nem tartalmazza a szervezett bűnözői csoport létrehozása miatt kiszabott kiegészítő büntetést. A bíró ötnapos határidőt szabott a nyomozóhatóságnak, hogy pótolja ezt a hiányosságot. A tárgyalás november 14-én folytatódik.

Miután a Black Cube-ügy két izraeli vádlottja, Ron Weiner és David Geclowicz is beismerő vallomást tett, a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészséggel (DIICOT) kötött vádalku értelmében mindkettejüket három év felfüggesztett börtönbüntetésre és közmunkára ítélik.

A Black Cube-ügyben rajtu kívül vád alá Yossi Barkshtein szintén izraeli állampolgárt, akinek azonban sikerült elmenekülnie az országból. Ellene letartóztatási parancsot adtak ki.

Ron Weinert és David Geclowiczot azzal vádolják, hogy bűnszervezetet létesítettek, és különféle informatikai bűncselekmények révén a Laura Codruţa Kövesi korrupcióellenes főügyészt kompromittáló információkra próbáltak szert tenni. Ugyanebben az ügyben bűnvádi eljárás indult a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) egykori terrorelhárítási vezetője, Daniel Dragomir ellen is, aki jelenleg vizsgálati fogságban van.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/17966
Daea és Teodorovici nagyot ment az európai parlamenti meghallgatáson. Hogy mást ne mondjunk.
Logikai bukfencével már nemcsak egy ország, hanem egész Európa előtt hozza magát kínos helyzetbe.
Sőt, Magyarországról is érkeznek telepes tapsifülesek Kovászna megyébe, ahol tárt karokkal várják őket.
Havonta egyszer lesz ilyen alkalom, egyelőre kísérleti jelleggel.
Persze, ha mindez így van, akkor a helyzet egészen súlyos, de maga aszerző állítja, hogy nem lehet tudni, mi az igaz, mi a hamis.
Ezzel pedig bővülnek a látogatható részek a vajdahunyadi várban.
Ha már Năstase és Iliescu is bőgeti a szirénát, akkor talán tényleg baj van a román politika fősodrában.
Mindenki valakinek a valakije a közszférában, még egy takarítónőt sem lehet alkalmazni anélkül, hogy a párt ne szóljon bele, állítja Mihai Seplecan volt Kolozs megyei tanácselnök.
És akkor már miért ne rövidítenénk le a téli vakációjukat – vetette fel legújabb ötletét Ecaterina Andronescu.
Fogadják szeretettel szerkesztőségünk tagjainak szubjektív írásait hőseikről, helyeikről, érzéseikről, a Magyar Kultúra Napján.
Ezt állítja egy gyulafehérvári fejlesztési szakember.
Ha Ferenc pápát meghallgatni megy Csíksomlyóra, olyan mintha a pünkösdi búcsún venne részt.
Annyira, hogy utcára vonuljanak a nagy korrupcióért elítéltek utolsó utáni szalmaszála ellen.