Beadták a derekukat a postások

Bruttó 80 lejes béremelésért és értékesebb ételjegyekért abbahagyják a sztrájkot.
Hirdetés
Kiegyezett a posta a postások szakszervezetével hétfő estére: alkalmazottanként bruttó 80 lejjel emelkedik mindenki bére 2017. január elsejétől, illetve az eddigi napi 9 lejes ételjegyek helyett 11,5 lejes ételjegyeket fognak kapni, ahogy életbe lép a törvény az ételjegyek értékének emeléséről.
 
A postások felhagynak a múlt hét végén spontán kirobbantott sztrájkkal, és minden postahivatal működése visszatér a rendes kerékvágásba.
 
A posta mai közleménye szerint ez a béremelés a kiskeresetű alkalmazottaknak kedvez, és beleillik a cég átszervezési programjába, amelyben most az adminisztratív részt tennék hatékonyabbá.
 
A Román Posta az ügyfelei elnézését kéri a kialakult helyzet miatt, és azt ígéri, minden kötelezettségének eleget fog tenni.
 
Csütörtökön több mint ezer postahivatal több mint 15 ezer dolgozója kezdett tiltakozásba, mivel nyolc hónapja nem tudtak megegyezni a vállalat vezetésével, amely az általuk kért 200 lejes béremelés helyett csak 100 lejt akart adni, azt is további elbocsátásoktól tette függővé.
 
A cégvezetés pénteki közleménye szerint a spontán sztrájk 4,5 millió lejes kárt okozott a postának, és a postások sztrájkja törvénytelen volt. A Román Postának több mint 25 ezer alkalmazottja van.

Hirdetés