Bucira verték a román labdarúgó-válogatottat a kazahok

Nem fociban.
Hirdetés

Csúnyán elbánt a kazah labdarúgó-válogatott a vendég románokkal a 2018-as oroszországi világbajnokság E jelű selejtezőcsoportjának kedd esti, asztanai mérkőzésén.

Nem futballban iskolázták le a románokat: a két csapat ebben a tekintetben nem bírt egymással, a labdatartásra játszó, kapura azonban nem igazán veszélyes házigazdák sikeresen rombolták az asztanai, fagypont körüli zegernyében a műfüves pályán meglehetősen ötlettelenül játszó románok játékát, így végül 0-0-ás döntetlen született. Ennek nyomán a románok három forduló után 5 ponttal a csoport harmadik helyén állnak a meglepetésre 7 ponttal csoportelső Montenegró és a szintén 7 pontos Lengyelország mögött.

A kazahok ugyanakkor, ha fociban nem is, küzdősportban – abból is a legdurvább ketrecharcban – toronymagasan felülmúlták a románokat. Még a látszatára sem nagyon ügyeltek annak, hogy sortszerűen játsszanak – ott faragták, ütötték-vágták a vendégcsapat játékosait, ahol érték.

Az eredmény: Dragoș Grigorie számára már a 26. percben véget ért a mérkőzés, miután ellenfele könyékkel az arcába vágott. Mint kiderült, eltört az orrcsontja, ezért hosszú ideig nem játszhat.

Chipciu izomszakadást szenvedett, Cristian Săpunarut pedig szinte a szó szoros értelmében kivégezték. Miután azt követően, hogy könyékkel tarkón vágták, az ápolás után még vissza tudott térni a pályára, a kazahok már biztosra mentek: állon fejelték, ami után ugyan még folytatta a játékot, de a meccs után kórházba kellett szállítani. Az eredmény: hat törött fog.

Hirdetés

A játékvezető senkinek nem adott piros lapot.

A románokra kedden nagyon rájárt a rúd, hiszen délelőtt, edzés közben a válogatott több tagját is kirabolták.

Hirdetés