Miért tagadta ki Mihály király az unokáját?

Talán azért, mert az ex-herceg annak idején félrelépett. Rangon alul. Legalábbis ezt sugallja a hazai sajtó.
Hirdetés

Amint arról beszámoltunk, 2015. Augusztus 1-én Mihály román király visszavonta a Románia hercege címet unokájától, Miklóstól, továbbá kizárta az örökösödési vonalból is. A határozat nagy port kavart a hazai médiában, különböző feltételezések röppentek fel, ám biztosat senki sem tudott mondani, ami a kizárás okát illeti.

A herceg korában rendkívül aktív közéleti szerepléséről elhíresült Miklós (Nicholas Medforth-Mills) a királyi döntést követően gyakorlatilag eltűnt a széles nyilvánosság elől, egészen mostanig, amikor Facebook-oldalán posztolt egy sajtóközleményt. A közleményben arról van szó, hogy az idei év folyamán felbukkant egy bizonyos Nicoleta Cîrjan, aki azt állítja, hogy gyermeke született a rangsorban harmadik trónörököstől, és amennyiben ez az állítás bizonyítást nyer, az ex-herceg kész vállalni minden, rá háruló törvényes kötelezettséget.

Miklós kijelentette: elhívta a hölgyet a Mina Minovici Törvényszéki Orvostani Intézetbe, a leányával együtt, hogy elvégezzék az apaságot bizonyító vizsgálatokat. A hölgy nem válaszolt a meghívásra, annak ellenére, hogy Miklós többször megismételte azt. Mi több, az apaság megállapítására vonatkozó polgári eljárást sem indított egyetlen kompetens szervnél sem.

Amennyiben a hölgy teljesíti Miklós kérését és az apaság bebizonyosodik, a maga részéről Miklós kész vállalni az ezzel járó kötelezettségeket. Amíg viszont Nicoleta Cîrjan nem hajlandó reagálni a felkérésre, az apaságra vonatkozó információt alaptalannak minősíti.

Hirdetés

 

Fotó: adevarulfinanciar.ro

Hirdetés