A mostari híd | A kép forrása a Wikipédia
Unijó
szabot
2016. szeptember 20. kedd, 18:26
A csatlakozási kérvényt már februárban benyújtotta a balkáni ország, most kapott rá választ.

Elkezdődhet Bosznia-Hercegovina hosszasnak ígérkező csatlakozási folyamata az Európai Unióhoz – írja a Reutersre hivatkozva a Mediafax hírügynökség. A (még) 28 tagú unió tagországainak képviselői jóváhagyták a balkáni országnak még februárban benyújtott csatlakozási kérelmét, mivel előrelépéseket tapasztaltak a szükséges reformok terén.

Bosznia-Hercegovina csatlakozásának még teljesítendő feltételeit az Európai Bizottság fogja megállapítani. Az Európai Tanács most annyit jegyzett meg, hogy az országnak folytatnia kell a társadalmi-gazdasági, a jogállami és a közigazgatási reformokat.
comments powered by Disqus
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
Több magyar tannyelvű tanintézetet is érint a szigorítás.
A nagybozintai volt aranybánya után maradt ülepítő tó és meddőhányó még mindig ontja magából a mérgező anyagokat, a problémával két évtizede nem foglalkozik senki.
Bár Románia nem szavazta meg, így is sikerült a többség szavazatát elnyerni az Európai Unió Tanácsában.
A párt szerint „bomlasztó tevékenységet” folytatott Székelyudvarhely polgármestere.
Nos, a szerző szerint nagyon úgy tűnik, hogy nem. Ezért elsősorban Románia a hibás, na de persze, hogy mindjárt ott lohol mögötte az ellenséges Magyarország.
A taláros testület az államfőnek és a kormánynak is (részben) igazat adott a vitában, szóval nesze semmi.
A caracali áldozat megmentését megkönnyítette volna, ha működnek az európai támogatással beszerzett, segélyhívásokat fogadó eszközök.
Az mondjuk érthetetlen, miért kellett másfél évet várni a döntésre.
Mert azok a francos kisebbségek állandóan elnyomják őket a saját szent földjükön. Mint anno, a grófok.
Miért sajnálják ki a mogyorót a csokiból, ha az román piacra kerül? Hány termék alkalmaz kettős mércét Nyugat és Kelet között?
Elterelné a légi forgalmat a város fölül egy ideges honatya.
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.