Izsák: nemmel kell szavazni a kvótanépszavazáson

Mivel Brüsszel káoszba taszítja Európát.
Hirdetés

A Székely Nemzeti Tanács elnöke szerint részt kell venni az októberi kvótareferendumon, és nemmel kell szavazni.
Izsák Balázs a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta: a határon túli magyarok, köztük a székelyek is abban érdekeltek, hogy az anyaország erős és független legyen.

Magyarország alkotmányos kötelezettségét, miszerint a határon túli magyarokért felelősséget visel, csak akkor tudja hatékonyan teljesíteni, ha ezek a feltételek teljesülnek. Az autonómia csak akkor elérhető, ha a kontinensen rend és stabilitás van. Ehhez a demokráciát kell erősíteni, de erről nem lehet beszélni akkor, amikor a kontinensen terrorveszély, zűrzavar van – jelentette ki.

Izsák Balázs hozzátette: nem szeretnék, ha Székelyföldre más kultúrájú, idegen népek érkeznének, hiszen elég feladat nekik megteremteni az együttélés normális feltételeit az ott élő románsággal.

Brüsszel „teljesen érzéketlen” ezekre a kérdésekre – mondta, majd hozzáfűzte: nem akarják, hogy továbbra is a brüsszeli szempontok érvényesüljenek olyan kérdésekben, amelyekben a magyar nemzetpolitikának kell érvényesülnie.

Hirdetés

A hagyományos, klasszikus európai érdekeket jelenleg Magyarország képviseli – emelte ki a Székely Nemzeti Tanács elnöke, aki szerint „Brüsszel Európa-ellenes politikát folytat, káoszba taszítja Európát”.

Izsák Balázs azt mondta: nem hallottak mást, mint hogy „közös európai megoldást kell keresni”.  Ez üres szlogenné vált – mondta, hozzátéve: a kvótarendszer semmit nem old meg, csak a zűrzavart növeli.

Hirdetés