Szerző: Szabó Tünde, Oláh-Badi Levente
2016. szeptember 2. péntek, 18:11
Egyszerre teszteltük a közbringarendszert (bike sharing) és a belvárosi bringautakat. Abszurd, de nem miattuk jó pedálozni Kolozsváron.

Kihasználtuk a nyárvégi holtszezont, amikor kevés az autó, a gyalogos és a bringás a városban. A délelőtti enyhe forgalomban tekertünk Kolozsváron, ahol hat éve még csak pár tucatnyian közlekedtek rendszeresen kerékpárral, most pedig már több ezren. 

A kiugró növekedés nem a csigalassúsággal kiépülő infrastruktúrának köszönhető. A kerékpárosok igényeit a jelenlegi bringautak már rég nem tudják kielégíteni se mennyiségben, se minőségben. 

Azt tapasztaltuk az elmúlt hat évben, hogy a sofőrök viszont egyre korrektebbek, udvariasabbak és nagyon gyakran előzékenyek a bringásokkal. Sokan azért is, mert esetenként ők maguk is kerékpárra szállnak.

Míg a közbringrarendszer utcai része, vagyis az állomások tudnak magyarul, addig a szintén városházi fejlesztésű honlap egy része csak románul böngészhető, a térképes része angolul is. Ennyit a kolozsvári multikultiról.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/16936
A legendás rendezőegyéniség és színházalapító életének 91. évében hunyt el.
Pedig egységes, meg szuverén, meg oszthatatlan. És belső ellenségnek itt vannak a székelyek, a magyarok. De úgy látszik, ez valamiért már nem elég.
Saját, tehát friss és helyi termékeit árulja a Mezőgazdasági és Állatorvosi Egyetem.
Nos, nem a mioritikus haza költségvetésére vonatkozó adatsorokat.
Sok mindennel vádolja a szerző az 1989 utáni román kormányokat. Például azzal is, hogy eladják a mioritikus haza szuverenitását a magyaroknak.
Botrányt csinált a kormánytöbbség, mert hat tagja is megszavazta az emelést a röhejes 84 lejről.
A PSD polgármesterei is látják, hogy csődbe viszi a településeket. Az RMDSZ-esek közül eddig egyedül Kereskényi bírálja.
Az önkormányzat a kulturális minisztériumtól várt engedélyt a közbeavatkozáshoz, a minisztérium pedig az önkormányzattól.
Különvonatot indítanának Nagyvárad–Csíkszereda útvonalon.
Mert a vers is ajándék, főleg ha megosztjuk azokkal, akiket szeretünk.
A kolozsvári Sapientia gondolt egy nagyot: már idén beindulhat a nappali tagozatos alapképzés.
Az összes igazságügyi miniszter az EU-ban megkapta a román tárcavezető frusztrált levelét.
A Sepsi OSK elleni meccsen tolták túl a gyűlölködést a bukaresti csapat szurkolói.