Szerző: Szabó Tünde, Oláh-Badi Levente
2016. szeptember 2. péntek, 18:11
Egyszerre teszteltük a közbringarendszert (bike sharing) és a belvárosi bringautakat. Abszurd, de nem miattuk jó pedálozni Kolozsváron.

Kihasználtuk a nyárvégi holtszezont, amikor kevés az autó, a gyalogos és a bringás a városban. A délelőtti enyhe forgalomban tekertünk Kolozsváron, ahol hat éve még csak pár tucatnyian közlekedtek rendszeresen kerékpárral, most pedig már több ezren. 

A kiugró növekedés nem a csigalassúsággal kiépülő infrastruktúrának köszönhető. A kerékpárosok igényeit a jelenlegi bringautak már rég nem tudják kielégíteni se mennyiségben, se minőségben. 

Azt tapasztaltuk az elmúlt hat évben, hogy a sofőrök viszont egyre korrektebbek, udvariasabbak és nagyon gyakran előzékenyek a bringásokkal. Sokan azért is, mert esetenként ők maguk is kerékpárra szállnak.

Míg a közbringrarendszer utcai része, vagyis az állomások tudnak magyarul, addig a szintén városházi fejlesztésű honlap egy része csak románul böngészhető, a térképes része angolul is. Ennyit a kolozsvári multikultiról.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/16936
Európai pénzekből fedezik, a munkálatok két évig tartanak majd.
Az előző vadászrepülő-biznisz is jól sült el mindkét fél számára.
Az olasz főváros cigánytelepeinek a felszámolásához kért segítséget Virginia Raggi.
A középkori várfal fontos részletére bukkanhattak Kolozsvár belvárosában egy szállodaépítés során. Csakhogy a befektető senkit nem enged a közelébe.
Állítólag folytatja az illegálisan kitermelt faanyag felvásárlását az osztrák cég.
A párizsi és más nyugati diáklázadások és a Marx-évforduló árnyékában alig esett szó a „prágai tavaszról”. És ez nem véletlen.
A romániai és bulgáriai adó újraindítása azt jelenti, hogy e két kelet-európai államot továbbra is „segíteni kell a demokratizálásban”.
Megütötte a főnyereményt a hatos lottón, ami több mint kétmillió euróval teszi gazdagabbá.
Lefagytak a határátkelőnél, amikor meglátták a gépkocsi rendszámtábláját.
Bár minden évben elmossa az eső, állja a sarat. A bonchidai Bánffy-birtokon dübörgő megafesztiválra minden rendezvényszervezőt elküldenénk: tanulni.
Elvándorlás, jogfosztások, atrocitások – ezekkel a gondokkal kell szembenézniük a kárpátaljai magyaroknak. De nem akarják feladni a szülőföldön való boldogulás lehetőségét: mint mondják, találékonyak a kiskapuk megkeresésében.
Gyengült a FCSB, erősödött a CFR, megint fél csapatát lecserélte a Sepsi OSK. Kezdődik a Liga 1 2018–2019-es idénye.
Nem ártana a valóságot is észrevenni a nagy nemzeti melldöngetés közepette.
Attól függ, mit értünk sokszínűség alatt: Franciaország fociválogatottja bizonyos szempontból nagyon is egységes.