Román orvost köröznek egy nyíregyházi lövöldözés miatt

Egy nőt agyonlőtt, egy férfit súlyosan megsebesített.
Hirdetés

Román állampolgárságú férfit gyanúsít a rendőrség egy szerda délután Nyíregyházán történt lövöldözéssel összefüggésben – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szerda este az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján egy 54 éves román állampolgárságú főorvos, Dan Stamatiu adott le lövéseket a Friss utcai családi házban lakó házaspárra. A 40 éves asszony az őt ért lövés következtében a helyszínen meghalt, férjét életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba, ahol egyes értesülések szerint ő is meghalt.

A Ripost szerint a gyilkosságot végignézték a házaspár hétéves ikergyerekei, akik nem sérültek meg, de sokkos állapotban vannak.

A lap szerint az orvos féltékenységből lőtte fejbe a 40 éves nőt és férjét, mert a nő többször visszautasította a gyilkos közeledését. A 40 éves kétgyermekes anya orvoslátogatóként dolgozott, innen ismerte gyilkosa.

A feltételezett elkövető egy szürke színű, MLB-257 forgalmi rendszámú Dacia típusú személygépkocsival menekült el a helyszínről.

Hirdetés

A férfiről fényképfelvételt is közölt a rendőrség, amely a www.police.hu oldalon érhető el.

A megyei rendőr-főkapitányság azt kéri lakosságtól, hogy aki a fotón látható személy jelenlegi tartózkodási helyéről, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 42/524-600-as telefonszámot, vagy névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámon, a 107-es vagy a 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Az MTI úgy tudja, az életveszélyesen meglőtt 49 éves férfit megműtötték a nyíregyházi kórházban, állapotáról hivatalos közlést azonban nem adott ki a gyógyintézmény.
 

Hirdetés