Embert harapott meg a medve Gyergyóban

Az állat visszatámadt, amikor ki akarták hajtani egy kukoricásból, ahol vaddisznókat gyanítottak.
Hirdetés
Újabb medvetámadás történt Székelyföldön, ezúttal Gyergyó térségében – számol be a Krónika. Egy orotvai gazda vaddisznókat akart kihajtatni a kukoricásából, ezért segítséget kért a vadász- és sporthorgász-egyesülettől. 
 
A hajtást ma reggel indították, de kiderült, öt medve is van a kukoricásban, a medvék pedig vissza szoktak támadni a hajtókra a sűrű kukoricásban. Ma is ez történt, egy felnőtt medve épp a parcella tulajdonosára támadt, leteperte a földre, és többször megharapta a lábát – nyilatkozta a Krónikának Birtalan István, a gyergyószentmiklósi vadász- és sporthorgász-egyesület vezetője. A medvével végül az egyik közeli vadász végzett, két méterről fejbelőtte.
 
A fiatal gazdát a gyergyószentmiklósi kórházban ápolják, sérülése nem életveszélyes, valószínűleg egy hét után hazamehet – mondta a Krónikának Bíró Csaba, a gyergyószentmiklósi kórház sebész-főorvosa.
 
Múlt csütörtökön egy 12 éves kilányt támadt meg a medve egy nagytusnádi kukoricásban, ahova a kislány egy elkószált tehén után ment. Az állat a kislány alsó és felső végtagjain is sebeket ejtett.

Hirdetés