Szatmárra repül a Wizz Air

Felújították a város repülőterét.
Hirdetés

Némi viszontagságok után, de befejeződött a Szatmárnémeti Nemzetközi Repülőtér felújítása, bár az átadás később várható. Az eredeti menetrend szerint 2015. december 31-ig be kellett volna fejezni a részben uniós, részben önkormányzati forrásból, illetve kölcsönből fedezett munkálatokat, de ez nem történt meg, sőt a 2016. június 30-ig kapott „türelmi idő” sem volt erre elegendő.

A felújítást végül befejezték, de a repteret még nem adták át, mert vannak apróbb javítanivalók, ezeket 60 napon belül kell korrigálnia a kivitelezőnek.

A felújított reptéren azonban bővítenék a járatokat: egyrészt a Tarommal folytatnak tárgyalásokat azért, hogy gyakrabban járjon a Szatmárnémeti-Bukarest járat, és felvetődött egy konstancai járat ötlete is.

Tárgyalásokat folytatnak azonban a Wizz Air „fapados” légitársasággal is-közölte Pataki Csaba, a Szatmár megyei tanács elnöke. „A légitársaság képviselői kemény feltételeket állítanak ugyan, de úgy néz ki, ezeket tudjuk teljesíteni. Ám amíg nem érünk a tárgyalásokkal célegyenesbe, addig nem szeretném a fapados járatok célállomásait nevesíteni – nem szeretek előre inni a medve bőrére” – nyilatkozta a Szatmári Friss Újságnak a tanácselnök.

Hirdetés