Guruló könyvtár lesz az aradi villamosokból és buszokból

Így serkentenék a kultúrafogyasztást.
Hirdetés

Könyvekkel szerelnék fel az aradi villamosokat, majd az autóbuszokat, így szeretné a város vezetősége serkenteni a közművelődést, ébren tartani az aradiak kultúra iránti érdeklődését. Az ötletről Claudia Boghicevici, az Arad Megyei Tanács alelnöke számolt be a sajtónak, előbb azonban találkozóra hívta a témában illetékes intézményvezetőket, pontosabban a buszokat üzemeltető közlekedési vállalat, az aradi A. D. Xenopol Könyvtár és az Arad Megyei Kulturális Központ igazgatóit.

Az utóbbi két intézmény fogja ugyanis az utasok rendelkezésére bocsátani a szépirodalmat, történelmet és helytörténeti adatokat tartalmazó köteteket. Boghicevici elmondta, a megyei önkormányzat szeretne szerepet vállalni a projekt lebonyolításában, reményei szerint az ország más nagyvárosaihoz hasonlóan (ahol a kezdeményezés nem új keletű) Aradon is nagy érdeklődés övezi majd a kezdeményezést. 

Mariana Birău, az Aradi Közlekedési Vállalat (CTP) igazgatója a Nyugati Jelennek elmondta, egy hónapon belül szeretnék beindítani a projektet (kezdetben csak a villamosokon). Jelenleg azt elemzik, hogyan és hol helyezhetik el a villamosokban a könyveket úgy, hogy azok ne jelentsenek fizikai akadályt az utastérben.

Hirdetés