románok, haza!
fsandor
2016. augusztus 5. péntek, 11:47
„Arra szavaztunk, hogy távozzatok, tűnjetek a pokolba innen!”

Román állampolgárok is célpontjai voltak az utóbbi időszakban a dél-nyugat-angliai Cornwall megyében történt rasszista támadásoknak – írja a Nagy-Britanniában szerkesztett ziarulromanesc.net című román nyelvű portál.

A portál szerint az incidensek kapcsolatban állnak azzal, hogy Cornwall lakóinak 56,5 százaléka az Európai Unióból való kilépésre szavazott.

Az egyik ilyen incidens egy Camborne-i bevásárlóközpontban történt, egy férfi rákiabált két személyre, egy szír és egy román állampolgárra: „Miért vagytok itt? Arra szavaztunk, hogy távozzatok, tűnjetek a pokolba innen!”. Ugyanott egy román párt is hasonlóan inzultáltak. Hasonló incidensek történtek Truro és St. Austell településeken is, minden esetben kiabálók minden esetben azt sérelmezték, hogy a túl sok bevándorló elveszi az angolok munkáját.

A rendőrségi statisztikák szerint egyébként Cornwallban és a szomszédos Devon megyében júniusban megnőtt a rasszista és xenofób bűncselekmények száma, Nagy-Britanniban, országos szinten pedig 20 százalékkal nőtt a faji és vallási alapú támadások száma.

A portál emlékeztet, hogy a kelet-angliai Norwich-ban Molotov-koktélos támadás ért egy román boltot, nem sokkal a Brexit-referendum után.

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/16579
Hiába varázsoltak hazai hangulatot a vendégszurkolók, a szlovákok győztek Nagyszombaton.
Egy jó dolog van ebben az egész hisztiben. Tekintettel arra, hogy a PSD-s pártvezérnek gerincsérve van, íme a bizonyíték: Dragnea úrnak mégis van gerince.
Elismerik a jegyeiket, de csak most az egyszer.
És fogunk-e emlékezni a Székely Tigrisekre? Határ- és emlékezetvédelmet egyaránt feszegető könyv bemutatóján jártunk.
Tény, hogy 100 éves történelme alatt Románia egyik nacionalista cseberből a másik nacionalista verembe esett.
Nem csodálnánk, ha a juhimádó és kormorángyűlölő román mezőgazdasági tárcavezető tartós pánikrohamban törne ki a hír hallatán.
A román sajtó szerint a magyar válogatottban köthet ki Fülöp Lóránd, a FC Botoşani csatára, akit épp behívtak a román ifikeretbe.
Íme, az idei román próbaérettségi aranyköpései. Igazán aranyosak.
Megépült az első sztráda fölötti zöld átjáró, hogy a nagyvadak zavartalanul kószálhassanak a környéken.
Az uszító cikkeiről elhíresült szerző a magyar nemzeti ünnep alkalmából írt felköszöntő üzenetbe csomagolja elképesztő tanácsait.
A tervek szerint így lesz a kincses város történelmi központja egyre élhetőbb. Most már csak idő kell hozzá. És némi pénz.
A gyors és határozott döntéshozatal soha nem volt erőssége az államfőnek.
Egy új törvénytervezet olyan területeket adna át az egyházaknak, melyek soha nem álltak egyházi tulajdonban. Az erdészeti szakszervezetek tiltakoznak.