Fej-mosás
Jean St'Ay
2016. július 7. csütörtök, 13:45
Képzelje el, hogy Mihály király fejével súrolja a hóna alját.

Tudjuk, mi az a kulcsszappan. Amit nagyanyáink még főztek, amivel anyáink még mostak, amire fintorgó orral néztünk, amikor mosdani kellett és nem volt pult alatt beszerzett pipereszappan a háznál. És ami irtó trendi módon született újjá, hála az ökotudatos világforradalomnak. És ami éppen ezért irtó drága is lett, a mindennapi pipereszappan árához viszonyítva.

Viszont a verseny ebben a szegmensben is kemény, és a kreatív ötletekre ugyancsak szükség van, hogy az üzlet menjen vagy éppen csússzon. Az egyik román ökoszappangyártó cég bizarr ötlettel állt elő: jeles hazai és külföldi személyiségek portréit öntik szappanba, ha úgy tetszik. Már mutatjuk is:

 

Aki például Nagyrománia első koronás főjével szeretne egészségesen mosdani, megteheti: I. Ferdinánd király szappanból faragott majdnem-mellszobra biztos lemossa az internacionalista mocskot az ember bőréről.

 

Akit viszont a kommunizmus nosztalgikus illata vonz, válassza nyugodtan a Kárpátok Géniuszának szappanszobrocskáját. A hatás garantált.

 

Az ökotudatos tisztálkodók rojalista preferenciáinak túlsúlyát tükrözi a szappangyártás is:  íme, az Erdély-barát Károly herceg. Csak tiszta transzszilván forrásból, illetve szappanból.

 

Természetesen nem maradhat ki a kínálatból a posztdecembrista nemzeti újjászületés bajnoka, Corneliu Coposu sem. Hogy örülne-e a szoboralany a mű láttán vagy sem, nem tudjuk.

 

A romantikus eredetimádóknak is van választási lehetőségük. Beszerezhetik I. Károly király szappanszobrát, aki nagyon hasonlít Burebistához vagy Decebalhoz, főleg, ha kicsit elkopik a használat során.

 

És végül, de nem utolsó sorban: moszkoviták, ruszofilek, ez a szappan csak és csak nektek szól! Putyin elnökkel még a... szóval azt is kimoshatjátok magatokból.

Nagyívű és alapos megtisztulást kívánunk mindenkinek!

 

 

 

comments powered by Disqus
A törvény kezdeményezője megsértődött, de az RMDSZ sem örül, hiszen a tervezet alááshatja a román-magyar viszonyt.
Nem egy regényből idézünk. Nem is két dühös polgár vitázott imígyen. Egy képviselő meg egy művelődési miniszter szópárbaja ez. A tévében.
Amikor a székelyföldi román is elismeri, hogy a román kormány magasról tesz a Székelyföldre, ha pénzt kell osztani, a magyar kormány viszont odafigyel.
Mindkét alakulatnak érdekében állt, hogy a szenátus megvétózza a kétfordulós polgármester-választás visszaállítását.
Erősen jól kell lavíroznia az új román kormány hajójának a PSD által hátrahagyott vízi aknák között, ha nem akar nagyon hamar a levegőbe repülni.
Klaus Iohannis előállt és bejelentett.
Egzotikus figura, mégis a miénk: a török apától, magyar anyától származó író-filmrendező karrierje Egyiptomban teljesedett ki. Most film készült róla.
Ha azt hittük, hogy a korrupcióellenesek makulátlan múlttal rendelkeznek, olvassuk el, mit derített ki Dan Barnáról a Rise Projekt.
Az ország, ahol Drakula, Jézus Krisztus, a Ferrari és a szekér egyáltalán nem véletlenül találkozik a csipkés márványpalota udvarán. Radu Paraschivescu írása.
A PSD történetében először fordul elő, hogy a hatalmas pártnak a saját politikai túléléséért kell küzdenie.
Kezdődhet a munka, az Európai Unió Tanácsa jóváhagyta a DNA volt főügyészének kinevezését.
Egy megtévedt kisember pokoljárásán keresztül beszél a magyar közállapotokról a magyar blues „atyja”.
Külföldi turisták benyomásait gyűjtötte csokorba az egyébként galaci szerző. És igazat is ad nekik.