Magyar frakciókat akar a Néppárt, az RMDSZ nem is válaszolt

Kiküldte a sajtónak az EMNP, hogy mivel kereste meg az RMDSZ-t.
Hirdetés
Ma délben kaptuk kézhez az Erdélyi Magyar Néppárt Kolozs megyei szervezetének megállapodás-ajánlatát, amit az RMDSZ Kolozs megyei szervezetéhez intézett. Ennek végén szerepel, hogy tegnap este nyolc óráig adtak határidőt a Kolozs megyei RMDSZ-eseknek, hogy válaszoljanak az ajánlatra, amit az RMDSZ megyei vezetése valószínűleg nem tett meg, ezért most a sajtón keresztül próbálják elérni ugyanazt.
 
A Soós Sándor, az EMNP Kolozs megyei elnöke által jegyzett javaslat néhány alpolgármesteri tisztségről szól vidéki településeken, illetve informális „magyar koalíciók” létrehozásáról ott, ahol a magyarság számbeli kisebbségben él.
 
Ha Körösfőn a Néppárt jelöltjét támogatják, hogy alpolgármester legyen, akkor RMDSZ-Néppárt nagykoalíciót hoznának össze a községi önkormányzatban, sőt a Néppárt támogatná az RMDSZ kolozsi és magyarkapusi alpolgármester-jelöltjét.
 
Az EMNP valószínűsíti, hogy Ördöngösfüzesen megszerzi az alpolgármesteri tisztséget, de kéri az RMDSZ támogatását is ehhez, és bejelenti, hogy Bánffyhunyadon támogatja az RMDSZ jelöltjét alpolgármesternek, amely tisztségre számíthat a Szövetség.
 
A Kolozs megyei RMDSZ viszont épp ma délben mutatta be azt a megállapodást, amit már meg is kötött a PNL megyei szervezetével arról, hogyan és miben működnek együtt Kolozsváron és a megyében.

Hirdetés