Ismét választásokat írhatnak ki Bihar megyében

Nem lehet megalakítani a megyei tanácsot a PNL miatt.
Hirdetés

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) frissen megválasztott megyei tanácsosainak bojkottja miatt szerdán nem sikerült megtartani a megyei képviselő-testület alakuló ülését, ehhez ugyanis kétharmados jelenlét szükséges.

Ha a PNL-sek szombaton sem jelennek meg, akkor keddre írják ki az alakuló ülést. Ha a harmadik próbálkozásra sem sikerül megalakítani a megyei tanácsot, ismét választásokat kell kiírni.

A liberálisok amiatt elégedetlenek, hogy a PSD-RMDSZ-ALDE koalíció nem adott egyetlen vezető tisztséget sem a PNL-nek annak ellenére, hogy a liberálisok alkotják a megyei tanács legnagyobb frakcióját. Míg a PNL-nek 17 tanácsosa van, a másik három párt összesen 18 mandátummal rendelkezik.

Mircea Mălan, a PNL volt megyei tanácselnökjelöltje szerint a liberálisok a következő alakuló üléseken sem vesznek részt, ha nem sikerül többséget alakítaniuk a tanácsban.

Ioan Mang, a Bihar megyei PSD elnöke sajnálatosnak tartja, hogy a PNL megyei vezetői nem akarják elfogadni a demokratikus szabályokat és megpróbálják ellehetetleníteni a megyei tanács működését csak azért, mert nem ők vannak hatalmon.

Hirdetés