Történelmi igazságosztás
Jean St'Ay
2016. május 20. péntek, 09:09
Hogy miért? Az RMDSZ tudja! Vigyázat: ETNOKRATIKUS HUMORVESZÉLY!

Egy RMDSZ-es képviselő módosítást nyújtott be a nyugdíjtörvényhez, amelyben azt kéri, hogy a romániai magyarok kapjanak nagyobb nyugdíjat, tekintettel arra, hogy a magyaroknak nagyobb régiséggel rendelkeznek Erdélyben mint a románok. A honatya szerint a magyaroknak legalább 200 évnyi előnyök van a románokkal szemben, ezeket az éveket pedig be lehet vezetni a munkakönyvekbe, mint a munka mezején eltöltött időt.

„Amikor mi megérkeztünk Erdélybe, nem volt ott semmi. Nem csak románok nem voltak, semmiféle ember nem volt, se dombok, se fák, se állatok. Nekünk kellett mindent a nulláról felépíteni. A románok mindent készen kaptak. Valamilyen módon végre kell hajtanunk ezt a korrekciót”, nyilatkozta Árpád Csaba, a törvénymódosítást benyújtó képviselő.

Amennyiben a törvényt megszavazzák, a legnagyobb romániai nyugdíj mégsem egy magyaré lesz, hanem egy dák zászlóhordozóé, aki legalább 2500 éve él ezen a tájon. A kifizetés viszont nem lesz könnyű, ugyanis a dák polgár ismételten hangsúlyozta: kosonokban (dák pénz – a szerk.) és dák karkötőkben kéri a jussát.

comments powered by Disqus
Erősen jól kell lavíroznia az új román kormány hajójának a PSD által hátrahagyott vízi aknák között, ha nem akar nagyon hamar a levegőbe repülni.
Ha azt hittük, hogy a korrupcióellenesek makulátlan múlttal rendelkeznek, olvassuk el, mit derített ki Dan Barnáról a Rise Projekt.
Az ország, ahol Drakula, Jézus Krisztus, a Ferrari és a szekér egyáltalán nem véletlenül találkozik a csipkés márványpalota udvarán. Radu Paraschivescu írása.
A PSD történetében először fordul elő, hogy a hatalmas pártnak a saját politikai túléléséért kell küzdenie.
Kezdődhet a munka, az Európai Unió Tanácsa jóváhagyta a DNA volt főügyészének kinevezését.
Egy megtévedt kisember pokoljárásán keresztül beszél a magyar közállapotokról a magyar blues „atyja”.
Külföldi turisták benyomásait gyűjtötte csokorba az egyébként galaci szerző. És igazat is ad nekik.
A feltételezések szerint több antikommunista ellenállót is lelőttek a szekuritáté egykori karánsebesi épületének udvarán.
Egy félidő jó foci és egy hatalmas bombagól után a végén játékvezetői segítséggel győzte le Azerbajdzsánt a magyar labdarúgó-válogatott.
A híres vásár ma már múzeum. A szeretetteljes, toleráns, orgiasztikus, alkualapú árucsere múzeuma. De figyelem, aki naiv, ma is könnyen szopóágra kerül!
Úgy tűnik, egyesek egyszerűen képtelenek levetkőzni a Ceaușescu-éra reflexeit. Bár lehet, nem is nagyon akarják, hiszen maguk is az Aranykor méhéből származnak.
A `70-es évek egyik legbrutálisabb gyilkosának története legalább annyira hátborzongató, mint egy skandináv krimisorozat.
Kolbászból készült kerítést biztosan nem, ez tény. De ha megnézzük a rendelkezésre álló adatokat, esetleg rájövünk, hogy talán még sem volt olyan fene jó dolgunk a csodás kommunizmusban.