Román feliratokat hiányolt a magyar ovikból a fogyasztóvédelem

Székelyföldi óvodák konyháin szaglászott a fogyasztóvédelem. Büntetés járt, mert hiányzott a főzéshez használt egyes élelmiszerek neveinek román fordítása.
Hirdetés

A Kovászna megyei fogyasztóvédelmi hivatal túlkapásairól már többször beszámolt az országos sajtó, a székelyíztagadó Mircea Diacon vezette hatóság ezúttal sepsiszentgyörgyi és kézdivásárhelyi óvodákban vizsgálódott. Egészen abszurd okok miatt büntette meg a hivatal az egyik óvodát: a magyar tannyelvű Vackor óvoda konyháján nem voltak lefordítva a főzéshez használt különböző élelmiszerek nevei – írja a Székelyhon.

Jogosnak tűnő büntetést – 7000 lejt – kapott viszont a sepsiszentgyörgyi Pinocchio napköziotthon, ahol a felügyelők lejárt szavatosságú termékeket találtak. Egy másik napközit 3000 lejre büntették, mert a menüsort nem hagyta jóvá az intézmény vezetősége. Hogy ebben az esetben miért a fogyasztóvédelem illetékes, az nem derül ki a hatóság közleményéből.  Összesen egyébként 18 ezer lej büntetést róttak ki.

Nem ez az első eset, amikor a fogyasztóvédelem a román feliratok hiánya miatt büntet. A fogyasztóvédőnek tavaly már volt egy óvodák elleni ámokfutása, nem is beszélve a nagy visszhangot kiváltó székely termékek elleni kirohanásokról. Pedig Mircea Diaconu sem egy ma született bárány: többek között sikkasztással, többrendbeli hivatali visszaéléssel és ittas vezetéssel vádolják.

Hirdetés