Sógor Csaba legyőzi a megvadult görög neonácikat (VIDEÓ)

Elképesztő jelenetek zajlottak az Európai Parlament egyik bizottsági ülésén.
Hirdetés

Ha ilyen izgalmas egy bizottsági ülés a közhiedelem szerint unalmas Európai Parlamentben, akkor sajnálhatjuk, hogy nem kerül elénk több, ott készült felvétel.

Az történt ugyanis, hogy bizottsági meghallgatást tartottak a kisebbségi jogok helyzetéről, az ülést Sógor Csaba RMDSZ-es – azaz, európai parlamenti kontextusban: néppárti – képviselő vezette. Egy görög képviselő, Lamprosz Fontulisz, a szélsőjobboldali Arany Hajnal párt politikusa teljesen kikelt magából, amikor a görögországi török kisebbségről esett szó. A kísérőivel együtt üvöltözni kezdett, hol angolul, hol görögül, szerinte Görögországban nincs olyan, hogy török kisebbség (az „érvelést” az erdélyi magyarok közelebbről is ismerhetik).

Sógor Csaba azonban nem jött zavarba, és olyan huszárosan szállt szembe a magából kivetkőzött görög neonácival, hogy öröm nézni. „A viselkedése méltatlan egy EP-képviselőhöz, ha nem tud civilizáltan beszélni, fogja be a száját és hagyja el a termet” – ilyeneket mond a láthatóan kevesebb ellenálláshoz szokott görög nemzetféltőnek, aki végül, jobb híján, tényleg kivonul, de még visszakiabál valamiket görögül.

Tessék hátradőlni és élvezni a show-t!
 

Hirdetés