Belebukott az E. coli fertőzés miatti botrányba az argeși tejfeldolgozó

Bezárja a tulajdonos a tejfeldolgozó üzemet , ahonnan az E. coli baktériummal fertőzött tehéntúró származott. Valószínüleg végleg.
Hirdetés

Az Argeș megye Brădet tejfeldolgozó üzem tulajdonosa egy keddi sajtótájékoztatón úgy vélekedett, hogy a minisztérium az eredményfelmutatás sürgető kényszerétől hajtva vizsgálódott az üzemében, és függesztette fel a túró előállítását a gyárban. A vállalkozó mindazonáltal beismerte, hogy miután a vállalata nevét összefüggésbe hozták a három gyermek halálát okozó megbetegedésekkel, ő maga sem adna Brădet-tejtermékét saját gyermekének.

Ezért úgy döntött bezárja a 63 alkalmazottal működő, évi 2 millió 500 ezer euró értékű áruforgalmat lebonyolító vállalatát. Nem hiszi, hogy ezek után visszaállítható az üzem jó hírneve, ezért valószínűnek tartja a végleges bezárást. Hangsúlyozta, hogy mindig minden előírást betartottak, és havi rendserességgel ellenőrízték a minőséget.   

A közegészségügyi hatóság jelentése szerint a három elhunyt gyermek közül csak az egyik fogyasztott a túróból. Az állat-egészségügyi és élelmiszerbiztonsági hatóság (ANSVSA) továbbra is folytatja a mintavételt Argeș megyében.

Hirdetés