Most már biztos: film készül a Viszkisről

Antal Nimród rendezi, a Filmalap pedig finanszírozza.
Hirdetés

A Magyar Nemzeti Filmalap filmszakmai döntőbizottsága szerdai közleményében bejelentette: több más alkotás mellett támogatja a főként a Kontroll rendezőjeként ismert Antal Nimród új filmtervét is. A film Ambrus Attiláról, a Viszkis néven elhíresült bankrablóról szól majd: a hírhedt hazánkfia történetét fikciós elemekkel vegyítő krimi gyártásának előkészítését 10 millió forinttal segíti a filmalap.

A látványos akciójelenetekben bővelkedő film forgatása május végén kezdődhet, a tervek szerint a kész alkotás 2017 tavaszán lesz látható a mozikban. A Viszkis című film operatőre Szatmári Péter (Liza, a rókatündér, Kincsem), a látványtervező Hujber Balázs (Liza, a rókatündér, A vizsga), a producer a Kontrollt is jegyző Hutlassa Tamás lesz, a szereplők névsorát később hozzák nyilvánosságra – olvasható a közleményben, amely felidézi: Antal Nimród korábban úgy nyilatkozott, hogy a Viszkis története a Kontrollhoz hasonlóan kiváló lehetőséget nyújt a különböző hangnemek és műfajok keverésére.

Antal Nimród korábban azt nyilatkozta az Origónak, hogy gyerekkorától kezdve szeretné bemutatni a Rózsa Sándor-típusú betyárhőssé vált Ambrus Attila életét, benne lesz Erdély meg a kisebbségi lét is.

Hirdetés